Du er her

Grensesprengende jente-spinning

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Treningssamling for Ladies Edition og SK Rye på Elixia Karlsrud, 19. november.
 
Lørdag 19. november var det igjen duket for et Ladies Edition-arrangement hvor SK Rye var sponsor, denne gangen på Elixia Karslsrud. En 120 minutters spinningøkt og foredrag sto på programmet.

Dagen startet med veiledning av fysioterapeutene fra sFit Helse, Heidi Sandstø og Tarjei Balsvik som brukte god tid med å hjelpe hver enkelt deltaker med å stille inn spinningsyklene korrekt. Heidi Sandstø holdt et viktig innlegg om sykkeltilpasning på Kickoff som ble arrangert i oktober og gikk under dagens samling også grundig gjennom hvorfor det er viktig å sitte korrekt på sykkelen.
 
En grenseprengende etappe med Mads Kaggestad
Så bar et videre med selve spinningøkten. Caroline Vamnes holdt de første 60 minuttene og varmet opp jentegjengen på 30 stk med 30/30-drag og en kort simulert klatretur opp til Grefsenkollen. Mads Kaggestad overtok etter halvkjørt ritt og holdt en utrolig tøff, morsom og inspirerende sykkeltime. Mads sparte ikke på kruttet og tok sykkelintervallene til nye høyder ved å ta jentene med på en simulert Tour de France-etappe i seksti minutter. I en miks av spurter, høy og lav kadens, krafttråkk opp 30% motbakker, over kneiker i 40, 45, 50, 55 og 60 km/t før etappen ble avsluttet over brosteiner og klissvåt asfalt inn i Oslo Sentrum hvor den simulerte målgangen var på Karl Johan. Tour de France hadde nemlig i år, en etappe i Norge! Dette var hans første spinningtime kun for jenter og det blir neppe hans siste. Han så ut til å stortrives i rollen som kaptain for Ladies Editions storlag.
 
Belastningsskader i sykkelsporten
Etter dusj og påfyll av energi holdt fysioterapeut Silje Solbakken Syversen fra Elverum et spennende og viktig innlegg om de hyppigste belastningsskadene i sykkelsporten og hvordan forebygge disse. Silje snakket mye om sykkeltilpasning, å kunne sitte godt på sykkelen, viktigheten av god kjernemuskulatur og styrketrening for syklister. Silje er selv deltaker i Ladies Edition og syklet sammen med jentene i 2016. Hun er også trener i Sjukt Sprek, en treningsgruppe for kreftoverlevende.
 
Samlingen ble avsluttet med sosial samvær, utveksling av erfaringer og idéer samt diskusjoner rundt neste sesongs ambisjoner.
 
For SK Rye er det viktig å være tilstede på denne type arrangement og fortelle at vi har et lavterskeltilbud til jenter i alle aldre uansett nivå. Klubben har mer å tilby enn å sykle på lag i Styrkeprøven eller aktive ritt som Masters Cup. Ladies Edition er et flott tiltak for jentesykling, både treningsmessig og sosialt, som SK Rye/Rye Femina ønsker å støtte. Det er viktig med tanke på rekruttering til klubben.

Ladies Edition hadde kickoff 26. oktober, artikkelen om det ligger her.

Les mer om Ladies Edition på hjemmesiden deres og på facebook, og bli med på de neste treningssamlingene ved å melde deg på her.
 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen