Du er her

Vasaloppet 2017

Marit Tørstads bilde

Foto: arrangør 

 

Marita Røen og Inge Nilssen gikk Vasaloppet søndag 5 mars, her er en liten rapport:

Dette er andre gang vi stiller til start i dette legendariske rennet som første gang ble arrangert i 1922. I år var det 15 800 som var påmeldt (fulltegnet) og det var 11 713 som kom til Mora. Det var 1054 fra Norge som fullførte. I Vasaloppet er det fellesstart, noe som er en utfordrende start da det rett etter start er en oppoverbakke hvor trasséen snevres inn og da oppstår det kø. 

Vi startet i siste gruppe og tar Vasaloppet som en skitur, uten tanke på at vi skal ha raskest mulig tid. Vårt mål er at vi skal ha en flott opplevelse. Som følge av at det er 15 800 som starter på samme tid brukte vi 1 t 25 minutter på de første 5 km, men det var en avslappet og hyggelig stemning blant løperne. Det var ikke noen mulighet for å forsere andre løpere opp bakken. I grunnen er det en veldig hyggelig tone blant de som deltar på Vasaloppet. De to gangene vi har deltatt har vi ikke opplevd noen løpere som brøyter seg frem. 

På matstasjonene, som det er 7 av på veien til Mora, er det alltid hyggelig stemning og funksjonærer som bryr seg om deg. Men bollene de serverer er veldig tørre. 

I år var det noen minusgrader og fine forhold. Selv vi som startet i siste pulje hadde til tider ”bra” spor, selv om det var mange tusen løpere foran oss. Utfordringen er å holde seg unna uhell. Når det er kø de første 2 milene er det fort gjort at noen mister balansen i de slitne sporene. Vi så flere som gikk overende, heldigvis uten at det skapte store problemer for andre skiløpere. 

I Vasaloppet er det repet som er skrekken for mosjonistløperne. På hver matstasjon må du passere til en bestemt tid ellers er du ute av rennet. Når rennet er 90 km langt, er det en utholdenhetsprøve. Under rennet var det publikum som heiet og ropte ”bra kämpat hjältar!” 

Å gå oppløpet i Mora er en fantastisk opplevelse i seg selv. Der er publikum som heier deg frem de siste meterne og spiker som holdet stemningen oppe. Til og med Kranskullan og Kransmas står der og heier deg de siste meterne over mållinjen. 

Vi hadde en flott opplevelse i årets Vasalopp og kan anbefale loppet! For de som ønsker å delta neste år åpner påmeldingen 19. Mars 2017. 


Foto: Privat (De røde luene var for å hedre minnet om Mora Nisse, som har vunnet løpet 9 ganger. Det ville ha vært hans 100 årsdag i år) 

 

SK Rye hilsen fra Marita og Inge

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen