Du er her

Vasaloppet - del 2!

Marit Tørstads bilde

Afterski før ski (kvelden før). Foto: Alexander Stene Moen

I serien "Opplevelser fra Vasaloppet" kommer her del 2 fra Petra Jacoby og Alexander Stene Moen:

"Vi bestemte oss for å gå Vasaloppet sammen. Klokken 04 tok vi bussen fra Mora til Sälen

Planen var å lage frokost og spise på bussen. Da fant vi ut at vi hadde glemt brødet. Smaken av leverpostei påsmurt kniv var gradvis fallende; vi kjørte dermed Vasaloppet tilnærmet på lavkarbo. 

Vi hadde seedet oss til led 3. 500 meter-ish etter start kjørte noen over skiene til Petra slik at hun falt og knakk bindingen på den ene skien. Etter noen intense minutter med løsningsorientert hode dukket vi opp på stavservice. Der fikk vi tak på en binding fra en annens ski! 30-40 minutter etter start var vi i gang igjen...nesten bakerst i monsterkøen opp bakken...

Turen ellers var preget av helt OK spor, fint vær og motvind. Vasaloppet opplevdes som et vel planlagt renn selv om svært mange av deltagerne gikk i "fast lane" og lagde kø! Dermed endte vi å gå i "slow lane", fordi ingen vil jo gå i "slow lane"... Ernæringen i Vasaloppet er internasjonalt kjent for sin blåbærsuppe og boller. Bollene er som kjent litt vanskelig å få ned gastrointensialtraktus, men muligheten er der med litt blåbærsuppe.

Vi kom i mål sammen på 07:04, fornøyde etter forholdene!"

 

Petra Jacoby

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen