Du er her

– Vi fungerer godt som lag, og fikk til det vi hadde satt oss fore

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Einar Steinsland

Rye Ekspressen tok 2. plassen i lagkonkurransen i dagens Enebakk rundt, men i dameklassen ble det både gull og bronse!

4 minutter bak Kjekkas

I fjor satset Ekspressen på å vinne både Trondheim - Oslo og Lillehammer - Oslo under Styrkeprøven. I år ble det for få dager siden klart at de konsentrerer seg om distansen Trondheim - Oslo, og har tatt ut et lag på 40 syklister i bruttotroppen. Enebakk rundt, på bare 83 km, blir derfor bare som en sprintdistanse å regne for årets XP-lag. Og vi husker alle hvordan det gikk i fjor, da Kjekkas vant Enebakk rundt, mens XP vant Trondheim - Oslo.

Kaptein på XP, Rune Holden er tilfreds med gjennomkjøringen.

– Vi kjørte kontrollert til Marikollen, og økte på etter hvert derifra og inn. Men jeg tenkte jo mitt underveis. Allerede etter noen kilometer fikk vi sekundering på at vi lå 15 sekunder bak Kjekkas. Så økte det til et halvt minutt. På Lørenskog var vi over ett minutt bak, sier Rune Holden til Landevei, og er samtidig fornøyd med å holde unna for Aurora Borealis. Tidene ble: Kjekkas 1.51.47, Rye XP 1.55.29 og Aurora Borealis 1.57.11.

– Det er ikke hvem som helst som sitter i det laget, og vi lå bak dem i starten også. Så at vi tar igjen dem og at vi slår dem med såpass mye tyder på at vi også har kjørt bra, sa han til landevei.no tidligere i dag.

Ryedamene imponerer

Også i år tok Ryedamene seieren i kvinneklassen, Elisabeth Solberg i XP ble raskeste dame, mens Michelle Engebretsen imponerte stort og tok 3. plass og klasseseier.

– Det gikk veldig bra, sier Michelle, som kjørte med Rye 15 så lenge det holdt. - Det er vanskelig å klage med den plasseringen.

Rye 1: noe raskere enn i fjor

Rye 15 og Rye 1, som startet samtidig, hadde en vennskapelig konkurranse om plassene.

– I de neste rittene skal vi sørge for at to så jevne lag med såpass ulike kjøremønstre ikke blir liggende oppå hverandre, sier Jan Gamre, kaptein på Rye 1.

– Vi i Rye 1 bygger opp farten litt saktere enn 15 timer'n, men holder lenger på den i alle kneiker og over alle kuler. Det er ingen tvil om at snittet på terskelwatten er høyere hos våre folk enn hos dem. Men så har 15 timer'n disse gutta som drar opp farta på alle flater, jeg tar av meg hatten for denne gjengen, de er virkelig sterke!

– Vi kom inn med 15 av 18 startende innenfor ett minutts margin, sier Jan. Vår første mann i mål, Thomas Hansen, har tiden 2:06.22, og kommer rett fra Rye 2. Han gjorde også en skikkelig jobb i rulla. Så nå tar vi med oss godfølelsen og smilene som var på alles ansikter etter målgang. Vi har helt klart noe bra på gang – og allerede på Nordmarka Rundt vil vi ha med en god del flere sterke folk. Da skal vi kjøre med større rulle og rendyrke flyt og fart.


Odd Jarle Østvik, Vegard Bentzen, Tom Kristian, Sven Ove Hølland og Erik B. Andersen, Rye 1, foto: Odd Jarle Østvik

Rye 15: jevnt med fine overganger

– Sjeldent har laget kjørt så jevnt og bra så tidlig i sesongen, sier kaptein på Rye 15, Øystein Garshol.

– Vi når ikke helt den beintøffe målsetningen om å komme under to timer, men må allikevel si oss fornøyd med å ligge i underkant av 10% bak Rye XP, og 20 sekunder bak Rye 1 som bør være betydelig raskere enn oss på kortdistansene. Det er der vi skal være!


Rye 15, foto: Ola Høiby

 

Rye 3: vi kjørte fint sammen på en sikker og god måte

Rye 3 stilte med 9 syklister som hadde en fin tur rundt Enebakk i strålende sol.

– Vi kjørte veldig fint sammen med 2 ryttere låst i front, på en sikker og god måte, til tross for at vi opplevde en del stygge forbikjøringer av andre syklister. Det ble kjørt rolig i alle lange oppoverbakker. Jeg var selv i ferd med å få en låsning i ryggen og valgte å slippe laget av gårde i de siste bakkene, sier Marit Krohn, kaptein på Rye 3.

Laget kom inn på 3:07:51, etter en punktering og et teknisk stopp.


Rye 3 i strålende solskinn
 

Rye 19 og Rye 2: godt jobba så tidlig i sesongen

Rye 19 gjennomførte sammen med Rye 2 på tiden 2:28.

– Veldig fint å ha Rye 19 med på laget! Rulla vår fungerte bra etter hvert - godt jobba så tidlig i sesongen, sier Bjørnar Andersen på Rye 2.

– En stor takk til kaptein Bjørnar som styrte det hele på en rolig men myndig måte, slik at vi alle hadde maksimalt utbytte og kom i mål uten uhell eller skader, sier Carl-Andreas Eriksen på Rye 19.

I alt 134 Rye-ryttere fullførte dagens Enebakk rundt. Resultatene finner du her.
Gratulerer med sesongåpningen!

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen