Du er her

The Highland Fling Ultramarathon

Victoria Engebretsens bilde

29. April kl. 06:00 gikk starten på Highland Fling 2017. 681 løpere sto klare, spente på hva som skulle komme de i møte denne lørdagsmorgningen. 85km 2300 høydemetere i fantastiske omgivelser i West Highland Way, Skottland. Offisielt er dette en del av den lengste gåstien i Skottland, igjennom Loch Lomond og Trossachs National Park.

Victoria F. Engebretsen (undertegnede) fra SK Rye deltok med 15 andre nordmenn på det fantastiske løpet. Ikke helt forberedt på hva som kom i møte gikk jeg hardt ut, for det skulle være ”flatt” de første 20km. Etter 13km lå jeg langflat på bakken, men med så mange barske karer ved siden av meg ble jeg raskt løftet opp igjen.

Det går mye opp og ned, men terrenget er veldig løpbart. Det tøffeste partiet var Conic Hill for min del. Men der hadde man fantastisk utsikt over den kommende veien, Loch Lomond. Det var bratt opp, men enda brattere ned. Kroppen holdt den harde åpningen, og jeg lå veldig godt an til sub 10:00:00. Men så tråkket jeg over skikkelig, etter å ha gått en km i frykt av å måtte bryte, fungerte smertestillende. Målet var nå å bare komme i mål. Jeg reiser ikke til Skottland for DNF...

Etter siste check point er det berg og dalbane til mål. Det var mange som hadde løpt før, så jeg visste litt om løypa. De fleste sa: ”De siste 5km er flate, så her kan man sette opp tempo og løpe inn”. Lårene er ganske møre av alle nedoverbakkene, så noe tempo inn ble det ikke. Asfalten ble som lim under beina etter all stiløpingen. Så når klokka viste 85k ventet jeg spent på mål, men det kom jo aldri... Men plutselig hørte jeg sekkepipene, 300 meter igjen! Tårene kom trillende og jeg var endelig i mål!

Tiden ble 10:19:02, jeg er superfornøyd med 17 plass blant kvinnene og 127 totalt.

Et fantastisk løp med fantastiske arrangører! Så er du glad i ultra og trail, anbefaler jeg dette løpet på det sterkeste. 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Kenneth Antonsens bilde

Veldig imponerende 

Victoria! Jeg blir sliten og inspirert av å lese din flotte rapport. Kan levende forestille meg de siste korte 5 km : )