Du er her

Rittrapport Lillehammer - Oslo 2017, Rye 1

Jan Gamres bilde
Forum: 

Rittsesongen for Rye 1 er kort, knappe 7 uker med 5 ritt fra 1. mai. Lørdag 17. juni gjennomførte vi årets store mål Lillehammer Oslo med 23 ryttere til start. Nå skulle vi testes skikkelig i det som er det lengste og viktigste rittet. 

Og for en fest det ble. Været var på vår side og humøret var godt. Smilene satt på ansiktene helt fra start. Vi hadde en rolig oppvarming fra Hafjell ned til Swix bygget, og vi tok med oss roen fra oppvarmingen inn i en god og jamn oppbygging av farten. Vi fant ganske raskt god flyt og god fart uten for mye bruk av krefter. Etter 15 minutter snudde vi rulla og da lå laget enda bedre i fht vinden. Det er hårfine marginer å få med maksfart opp i bakken og kneppe forsiktig ned på riktig tidspunkt. Mange steder satt det skikkelig godt, andre steder mistet vi fart litt for tidlig. Men det var MYE god lagkjøring allerede fram til Gjøvik.

Noe rusk i maskineriet hadde vi… Vi merket at ikke alle har vært med på ritt hvor vi har gjort forbipasseringer. Girl Power ble tatt igjen ganske tidlig og fronten la seg altfor raskt rett foran Girl Power. Ved «forbikjøring» av en motorsykkel «på meget rolig søndagstur» gjorde fronten en helt merkelig vurdering og vi mistet et halvt minutt på å summe oss og samle oss. Kapteinene satt da lengre bak og hadde ikke grepet om situasjonen. Heldigvis kom vi fra det uten velt, men dette skal vi lære av for senere anledninger. - Slikt skjer når de fire første ikke snakker sammen og raskt kommer fram til beste løsning. 

Fra Gjøvik til Feiring kjørte vi utrolig godt, kanskje dagens beste parti. OGså her ble det gitt beskjeder om å dempe seg litt når enkeltryttere kom fram, og det ble gjort småjusteringer. Men som lag kjørte vi svært godt, - fikk med oss fart, kjørte bedre toppfart på lettpartier enn vi har gjort på tidligere ritt. Det er svært gledelig at toppfarten er i utvikling. Jeg føler at det er her vi har vært svakest tidligere i år, mens vi nå viser at vi er klare for å ta neste steg. Laget har masse watt, og nå klarer vi omsette watten i toppfart. Det blir spennende å jobbe videre med dette neste sesong. Sven Ove og jeg drøftet også i den umiddelbare oppsummeringen dette med å få med oss fart gjennom svinger og rundkjøringer. Vi har et forbedringspotensial med å "gli gjennom" - holde på farten, ikke bremse opp unødig. 

Etter flaskestoppen på Feiring kjører vi fornuftig i gang og bruker terrenget for å bygge marsjfarten igjen. Vi tok igjen Ladies Edition (som vi hilste på såvidt før Feiring) like ved Eidsvoll. Denne gangen ble det gitt beskjed om å kjøre hele laget forbi. Lars som la seg i front kjørte såpass hardt at det ble raskt luke. Igjen en forbikjøring som kostet mer energi og tid enn hva vi ønsket på dette tidspunktet i rittet. Vi har et forbedringspotensial her Vi tok med oss læringen og kjørte mer kontrollert forbi Nesodden ved Mogreina. Det tar noen øvinger for å få det til å sitte.

Ved Mogreina forstod jeg at vi kom til å få med mesteparten av laget inn. Det ble kjørt godt, men nå var det flere ryttere som «kjente det». Flere måtte innom halen. Vi mistet dermed litt av maksfarten, men tok med oss god flyt allikevel. Det gikk jamnt og rimelig fort. Fra Frogner bakken kunne vi splittet laget og fått 2-3 minutter raskere tid. Men vi valgte å kjøre samlet, noe som resulterte at hele 20 ryttere kom sammen over målstreken. Det var fantastisk å se smilene og godfølelsen på rytternes ansikter. Bjørn, som har rykket opp fra Rye 2 i år, satt med helt inn og var gledesstrålende fornøyd. Eirik Stangeland får klasseseier i M60-64, og det er så fortjent. Eirik var veldig sterk i går, en flott ressurs for laget. Vi gratulerer med klasseseier:)

Tusen takk for fantastisk innsats, alle sammen! Vi kommer inn på 4:31, svært tett på tidsmålet vårt, og vi har med fullt lag inn til mål. Det skal vi være VELDIG fornøyd med. Jeg ser på resultatlistene at ingen andre lag kommer samlet inn med så stor tropp. Det sier ALT om lagfølelsen og laginnsatsen i Rye 1. Vi kjører for laget og justerer oss for hverandre underveis.
Det har vært en fantastisk reise å være med på å bygge Rye 1. Signalene er at svært mange ønsker sykle med oss framover. Dette lover godt for neste sesong. I 2017 har vi nådd alt det vi satte oss fore. Vi har ikke hatt noen uhell, vi har kjørt godt i alle ritt og vi har bygd en god lagkultur. Rye 1 er et svært godt sted å være. Jeg ser med spenning fram til neste sesong