Du er her

Rye BU Terreng presenterer Satsingrytter - Ida Sofie Huseby

Navn: Ida Sofie Huseby

Alder: 16 år

Beste resultat 2018: 3. plass under NM på Lillehammer

Hovedmål 2019: Pallplass under NM sprint

Sykkelbakgrunn: Startet tidlig med terrengsykling og har siden start vært aktiv både på ritt og treninger

Jeg kommer fra en svært aktiv familie så trening har alltid vært en del av hverdagen. Jeg har tidligere vært aktiv både som skiløper og som fotballspiller, men mistet etter hvert interessen og bestemte meg for å satse på terrengsykling.

Jeg begynte å sykle som 8-åring og har siden prøvd meg både som terrengsyklist og landeveissyklist, men mitt hjerte av havnet i terrenget. Noe av det aller beste jeg vet når det kommer til terrengsykling er alle utfordringer du møter underveis og det adrenalinkicket det gir når du klarer noe nytt. Min yndlings økt når det kommer til terrengsykling er lange turer på sti sammen med godt selskap.

Jeg har hatt en utrolig god start på sesongen, hvor jeg ved hjelp av min trener Ole Hem har satt sammen et treningsprogram som passer meg. Jeg er utrolig privilegert som har muligheten til å ha en så erfaren syklist som min trener og som jeg kan lære masse av.

Under NM på Lillehammer i år fikk jeg en veldig bra start med pallplass på rundbane, men under sprinten endte jeg på den sure 4. plassen. Jeg er i hovedsak veldig fornøyd med resultatet, men jeg er samtidig litt skuffet. 

Jeg ønsker i 2019 å heve resultatet til en pallplass. I tillegg er neste år, sesongen 2019, min første sesong som junior syklist, noe jeg er veldig spent på.

Jeg setter meg ofte mange mål i starten av sesongen, men et mål som ofte går igjen er å bli tøffere i terrenget. Jeg ønsker å forbedre teknikken i terrenget, og slippe opp bremsene mer under utforkjøringer.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen