Du er her

- Mitt raskeste noensinne

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Aldri har så mange Rye-medlemmer vært påmeldt en av distansene under Oslo Maraton, og vi fryder oss ikke bare over svært gode resultater, men også at vi hadde noen helt nye klubbmedlemmer som stilte til start.

10 for Grete

Ni Rye-løpere løp 10 km, av dem var Hans-Kristian Larsen klubbens raskeste, på tiden 38.38.


Hans-Kristian Larsen, foto: Oslo Maraton


Alltid spreke Anne Bakken Hinsch løp 10 km på 44.50, og tok 2. plass i sin klasse. Foto: Oslo Maraton.

Halvmaraton

På halvmaraton fullførte 25 Rye-løpere, av dem var Petra Jacoby den desidert raskeste damen, og imponerte stort på tiden 1.26.33, klasseseier og 9. plass totalt på distansen!


Petra Jacoby stilte med egen heiagjeng.


Simon Pedersen var den raskeste Rye-løperen på distansen, og fullførte på 1.20.38. Foto: Oslo Maraton.


Løpegruppas leder Martin H. Andresen jublet over ny pers på 1.29.30.

- Jeg har ikke trent mårettet mot dette, men meldte meg på for en uke siden, forteller han på Strava. 1:30-ballongen lå så langt fremme at jeg avskrev den kort tid etter start. Jeg forstod det var noe bra på gang da jeg passerte 10 km på 42 min, men ventet bare på smellen. Bakker passer meg bra, så plutselig var jeg der, i bunnen av stigningen forbi St. Hanshaugen. I tillegg kjenner jeg hver stein og hver meter på denne stigningen, så jeg holdt meg skjerpet. I det jeg bikket toppen var på mange måter løpet i boks. Jeg ladet løpesteget i utforbakke, men fortsatt uten tro på rekord. Litt tungt i sentrum, men klarte å mønstre en langspurt. Helt uforvarende har jeg blitt en av de under 1:30. Et eventyr!


Siri Saupstad var også svært rask, og tiden ble 1.34.01. Foto: Oslo Maraton.


Peder Lysenstøen og Truls Dahlsveen løp sammen hele veien på 1:24:50 og 1:24:51, Thorstein Wines følger like bak, foto: Oslo Maraton


Roger Eilertsen, foto: Oslo Maraton


Reidar Søbstad og Marianne Andersen løp også begge halvmaraton, og var godt fornøyde med løpet, til tross for at det ikke ble noen PB i år.


Runar Sæter løp sitt første for 25 år siden, da løp han sammen med sin far. I går løp de igjen sammen et halvmaraton.


Kristian Roald og Reidar Søbstad

Maraton og NM

I år var helmaraton innlagt som NM-øvelse, og alle som er medlem i en klubb registrert i NFIF (som Rye) kunne delta. Løypa gikk i to sløyfer ut fra Rådhusplassen, først skulle man opp rundt Frognerparken og etter å ha kommet inn til sentrum igjen gikk den andre sløyfa opp til St. Hanshaugen. Tretten Rye-løpere fullførte den 42 kilometer lange (og tunge) maraton-distansen, og i NM ble det hele fire sølv, en sjetteplass, en åttende plass og en niende plass.


Klubbens desidert raskeste på maratondistansen ble Ingve Nasvik. Foto: Oslo Maraton.

Klubbens desidert raskeste på maratondistansen ble Ingve Nasvik, på imponerende 2.50.48. Det holdt til NM-sølv og 2. plass i klassen.

-  Alt gikk som planlagt og forventet, sa han. - Andre halvdel ble løpt alene i front, noe som gjorde at det gikk litt saktere. Jeg gleder meg til neste maraton, som blir Nice-Cannes den 4. november. Da skal det gå mye raskere, kanskje 2:45.


Solgunn Tverfjell tok også NM-sølv. Foto: Oslo Maraton.


Den svært erfarne maratonløperen Marit Tørstad løp sitt 46. maraton. Hun hadde en hard dag, men kjempet seg til «Vladivostok», tok ny pers i den tøffe løypa og tok også et NM-sølv.

Torunn P. Brandt tok også sølv i NM i maraton, og trodde det nesten ikke selv.

- Jeg skulle jo bare på en langtur mens Svein var fartsholder. Sjekket ikke resultatlistene før vi kom hjem. Da måtte jeg jo inn til byen igjen og hente sølvmedaljen min, forteller hun. - Snublet og datt underveis gjorde jeg også, da jeg heiet på andre. For en uvirkelig, men helt herlig følelse, denne karamellen skal jeg suge på en stund.


Torunn P. Brandt har virkelig imponert denne sesongen, både som triatlon-debutant og en stadig raskere løper.


Tre NM-sølvvinnere: Solgunn Tverfjell, Ingve Nasvik og Marit Tørstad.

Den alltid dedikterte og svært erfarne Svein-Erik Bakke var fartsholder, og kunne derfor ikke løpe i Rye-drakt. Han tenkte som alltid mest på hva han kunne gjøre for andre, og ikke så mye på seg selv, og var derfor mest nervøs for om fartsballongen skulle sprekke.


Svein-Erik Bakke

- Jeg ble intervjuet av NRK TV to ganger; rett før start og på vei opp den siste tøffe bakken  etter ca. 38,5 km, forteller Svein. - Lurer på hva som kom ut av munnen min da mikrofonen bare plutselig dukket opp. Nå har jeg i hvert fall vært på TV, løpende. Erfaren som han er senket han ikke farten under intervjuet.
– En av de andre fartsholderne, Nils Hjelle, mener jeg bør gå ut på NRK og be offentlig om unnskyldning fordi jeg løp 1 minutt for raskt, sier Svein. – Det er lenge siden jeg har hatt følge av en så stor gruppe underveis, og det er stort å bli takket av så mange lykkelige løpere etter målgang, og alle de som perset. Rundt 19.000 løpere var med på løpefesten. Får vel sjekke listene senere hvordan jeg endte opp i NM, avslutter Svein med et blunk.


Svein var som alltid et fyrverkeri, og hadde overskudd til å oppmuntre, heie og trekke sine medløpere hele den lange distansen. Oslo Maraton gjorde nok et varp da de fikk med seg Svein på fartsholder-laget.


En løpende Svein blir intervjuet direkte på NRK. Foto: NRK Sport.


Jon-Ivar Lund viste at han ikke bare er rask på sykkelen, han kan også løpe langt.


Per Fredrik Solli er blant de nyinnmeldte i klubben som vi er glade for at stiller i klubbens navn.


Petter Bøe imponerte alle ved å løpe barbeint.


Etter løpet ble det som tidligere fortalt røverhistorier, skrytt og grått (?) på Amundsens bryggeri og spiseri.

Har du flere bilder fra løpet som du vil dele med dine klubbkamerater? Eller har du synspunkter på artikkelen og/eller bildene? Jeg blir svært takknemlig hvis du tar deg tid til å sende meg tilbakemeldinger eller nytt stoff, enten på mail, via en melding her på siden (logg inn og kommenter under artikkelen eller via en PM til Inger Heiberg Woxholtt), eller via facebook: https://www.facebook.com/sportsklubbenrye/. :-)

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen