Du er her

- En flott dag på sykkelen

Inger Heiberg Woxholtts bilde

På søndag gikk sesongens siste ritt, Tyrifjorden rundt, arrangert av SK Rye i samarbeid med BOC (Bærum og Omegn CK). Det 145 kilometer lange rittet med start og mål i Sandvika er ett av tre ritt som inngår i rittserien Osloklassikerne. I tillegg arrangeres en kortutgave på 64 kilometer med start og mål på samme sted.

Tyrifjorden Rundt skulle vært arrangert i juni, men grunnet sikkerheten var det ikke forsvarlig å gjennomføre rittet som planlagt. Flyttingen tatt i betraktning, ble det likevel over 400 påmeldte. 

– Det er første gang vi har måttet utsette rittet, og vi ikke har noen erfaring med å arrangere ritt på høsten. Det var nok noen flere påmeldte til rittet i juni, men det er ikke så stor forskjell. Det har uansett vært en generell nedgang i rittdeltakelsen i år, sier sykkelgruppas leder, Arild Hermansen, til Landevei, og trekker fram at det alltid vil være både fordeler og ulemper ved å endre arrangementsdatoen.

– Det er aldri noen fordel å flytte på et oppsatt arrangement. Men en av fordelene med flyttingen er jo at vi har forlenget turrittsesongen. Tradisjonelt har det vært få ritt etter Øyeren Rundt i midten av august. Vi har omtrent like mange deltakere som Øyeren Rundt, der det var cirka 450 med.

- Vi må også rette en stor takk til Oddbjørg Lid, som har vært sikkerhetsansvarlig ved en rekke av våre arrangementer, men som nå dessverre skal flytte fra Osloområdet. Vi kommer til å savne henne, sier Arild.

- Det ble en veldig intens spurt inn mot søndagen, forteller rittleder Svein Erik Tverli. - Men rytterne er fornøyd, og det er det viktigste!

Det kom mange positive tilbakemeldinger underveis, og ble en flott dag på sykkelen, med ti grader og sol på start og nordavind fra alle kanter.

Vinneren av lagkonkurransen ble Team Follo, og Rye 15, med hjelp av ryttere fra Rye 1, på 2. plass. Anette Bjerve i Rye tok 3. plass i kvinneklassen, og fellesstarten ble vunnet av Magnus Drivenes, som også har tilknytning til Rye.


Vi tok en prat med Magnus.

- Jeg var medlem i Rye i to år før jeg byttet til Bygdø, og er fortsatt med på en del langturer i helgene med barn- og ungdomsgruppen. Det er alltid god stemning og bra trøkk på de turene, og er et av høydepunktene i løpet av treningsuken, sier Magnus.

Hva synes du om rittet?

- Det var mye motvind underveis, så det var ganske lite som skjedde før vi nærmet oss Sundvolden. Da kom vinden fra siden, og det ble litt mer action i feltet. Det var noen forsøk, men aldri noen som fikk gå skikkelig før stigningen opp til Sollihøgda. Det ble kjørt ganske jevnt opp til Skaret, og der hadde jeg bestemt meg for å angripe. På toppen av Sollihøgda var vi fire stykker, inkludert to fra Bygdø, og vi holdt sammen til mål. At lagkamerat Kristian også var der, gjorde det en del lettere i den raske finalen, og jeg følte jeg hadde god kontroll i spurten

Og arrangementet?

- Det er kult å kjøre ritt på kjente veier, og arrangøren skal ha ros for et trygt og godt arrangement. Det er ikke mange ritt man møter på så lange stigninger som opp til Sollihøgda, selv om stigningsprosenten ikke er den verste.

- Og løypa?

- Etter at arrangøren har snudd løypa, har jeg vunnet begge gangene, så jeg vil påstå at jeg liker den nye løypa godt! Jeg sykler aktive ritt hele året, men synes turrittklassikerne er vel så morsomme som NorgesCup-ritt, avslutter Magnus.

Josef Noll, kaptein på Rye 17, syklet med Rye 15, og sier selv at "du vet du er dum når du starter i Tyrifjorden rundt med Rye 15, som hadde som mål å sykle 34 km/t snittfart. Det holdt i 5 mil, da hadde jeg syklet 24 minutter i sone 5 og 15 min i sone 4. Jeg var finito".

Knut Randem var av de Ryemedlemmene som synes det gikk strålende:
- Jeg ble tatt igjen av en hyggelig kar som heter Odd Terje fra Nittedal, ned fra Liertoppen. Vi fant tonen og farta og syklet sammen hele veien inn. Vi syklet rolig oppover og tråkket på bortover og nedover. En matstopp i Vikersund gjorde susen. Der var det mat og drikker i overflod. Jeg må skryte av Rye som alltid sørger for at vi får nok mat. Sollihøgda gikk som en drøm og nedkjøringen gikk fryktelig fort og plutselig passerte vi målstreken.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen