Du er her

Torunn løp 172,398 km på 24 timer

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Torunn stilte med sitt eget multirolleverktøy og støtteapparat, tøffing, gentleman og ektemann Svein-Erik Bakke. Foto: Aftenposten

Mens vi andre kanskje har hatt en relativt rolig helg, har Torunn P. Brandt og Jan Magnus Brevik utsatt seg for noe Torunn selv ville sagt var utenkelig for fem år siden.

–Jeg hatet å løpe, og for litt over 5 år siden klarte jeg å løpe 5 km sammenhengende for første gang. Så har jeg økt distansen etterhvert, men det lengste jeg hadde løpt før denne helgen var 55 km.

Men i løpet av 24 timer denne helgen løp Torunn 315 runder under tribunene på Bislett stadion, det blir 172 398 meter, eller 17,2 mil uten å sove.

På livesendingen klokken fire i natt så hun uforskammet frisk og opplagt ut. Mange stavret seg avgårde i de merkeligste gangarter, men Torunn jogget tilsynelatende rolig og kontrollert forbi kameraet.

– Jeg hadde vannblemmer på føttene og det verket i lårene, men jeg tok meg frem meter for meter. Løpsopplegget mitt fungerte helt perfekt. Jeg løp ni runder og gikk én, løp ni runder også videre. Jeg spiste og drakk ofte underveis, og sluttet å tenke. Trodde ikke at det skulle fungere så utrolig bra. Jeg hadde ikke en eneste negativ tanke underveis, selv om det ble vondt på slutten.

Og det er tydlige at Torunn er laget av et stoff vi andre bare kan drømme om, innsatsen førte til at hun ble klassevinner med 315 runder, og i tillegg ble nummer ni sammenlagt.

– Nå må jeg vel kunne kalle meg en ultraløper, sier Torunn, som etterpå ble intervjuet av Aftenposten.

Jan Magnus Brevik fra Rye løp også Bislett 24-timers, og også han gjorde en virkelig imponerende innsats, med hele 311 runder, 17 mil, og tok 5. plass i sin klasse.

- Jan Magnus startet råbra, og løp fort de første timene, men så døde han helt, var død lenge... og sto så opp fra de døde, gikk som en zombie i mange røder og løp så som gal rakett den siste halvannen timen, sier Torunns support Svein-Erik Bakke. Han hadde en helt rå avslutning!

Vi er enormt stolte av dere begge to. For noen ultraløpere vi har i klubben!

Les Aftenpostens artikkel om Torunn her.

Kondis har også skrevet om løpet, den ligger her.


Jan Magnus Brevik og Torunn Brandt før start. Foto: Svein-Erik Bakke


Torunn fulgte sitt eget løpsopplegg, foto: Svein-Erik Bakke


Foto: Svein-Erik Bakke


Selv klokken fire om natten, etter 18 timer, så Torunn uforskammet sprek ut. Foto: Svein-Erik Bakke


Slutt. Stopp. Ferdig. ikke en meter til. Foto: Svein-Erik Bakke


Med klassevinnerpokal og medalje. Foto: Svein-Erik Bakke

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen