Du er her

God jul!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Jon-Ivar Lund

For egen del vil jeg rette en takk til alle de som i 2018 har jobbet utrettelig for klubben, i kortere eller lengre perioder, og gjort en innsats for Sportsklubben Rye.

"Frivilligheten er idrettens arvesølv," skriver Norges Idrettsforbund på sine sider. Vi skal ikke undervurdere betydningen av et klapp på skulderen, en hyggelig kommentar eller et hjertelig takk. Vi må aldri ta frivilligheten for gitt. Uten de frivillige er vi ingenting.

Er det noe du savner i klubben? Ta kontakt, ta initiativ, klubben er medlemmene, klubben er dere, klubben er oss.

Jeg anbefaler nok en gang artikkelen til løpegruppas leder, Martin H. Andresen, "Hvorfor er jeg fortsatt medlem i Rye?", og han skriver:

"Vi blir aldri bedre enn det samholdet vi skaper. Å ha et formål for oss må være viktigere enn plan. Våre mennesker er viktigere enn våre prosesser. Samhandling mellom medlemmer er viktigere enn autoritet og styring ovenfra. Derfor håper jeg at også du har lyst å bli med å bidra i klubben. Kanskje også ditt engasjement vil bli springbrettet til din neste jobb?"

På vegne av hele styret vil jeg ønske alle våre medlemmer en riktig god jul og et godt nytt treningsår i 2019.
Jeg håper vi sees i en eller annen form for dugnad i løpet av året.
Hilsen redaktøren.

--

Til slutt en julehilsen fra Sportsklubben Rye anno 1960:

"Sett dere ett idrettslig mål, for uten det blir det ingen fremgang, og prøv å arbeide mot det, sikkert og trutt. Er det noe vi savner i disse tider, da ungdommen dessverre helst tyr til motorsykler og biler, uten å tenke et sekund på sin skrøpelige og dårlige fysikk, så er det enda flere av deres typer gutter som tar sin herlige ski- og sykkelturer, og går inn for sin kjære sykkelsport.

Nå da det er tida for skiturer skal vi ha det riktig koselig i løypa, for selv om det kommer til å gå hardt stykkevis, så gleder vi oss over voksende styrke i kroppen, for skiturer danner grunnlaget for vintertreninga, rent kondisjonsmessig sett. Flere av dere går kanskje på skole eller andre steder, hvor dere er nødt til å gå i lange trapper, så har dere her en fin trening for beina, for det er jo dem dere i første rekke skal trene opp til å tåle stor belastning. Prøv neste gang dere går i trapper å sett opp farten litt, for gjør dere dette til en fast regel, så har dere fått mye gratis vekttrening på beina. Jeg er nemlig ikke noe begeistret for direkte manualtrening i så ung alder, men ta det heller gjennom en mere harmonisk og naturlig vei. For hvis dere har lett for å ta for tunge vekter, går tempoet ned, og er det noe du har bruk for på sykkel, så er det tempo, tempo. Hvis vi er riktig heldige i år, så får vi også anledning til å trene på ruller i vinter. Dette er veldig fint, for da beholder vi kontakten med syklen hele vinteren igjennom, og det er jo syklister dere skal bli, så etter min mening skulle vi helst ha kjørt sykkel hele året rundt, slik de gjør i de sydlige land. Men når vi nå engang har så lang vinter, må vi prøve å legge treninga om på, så langt råd er, og etterligne syklingens bevegelse i de øvelsene vi driver med hver for oss, så lår og legger blir størst belastet. Noen enkle gymnastikk-øvelser hjemme hver dag, det må vi prøve å gjøre. Her kan nevnes at vår beste syklist i landet, Per Digerud, daglig har gymnastikk hjemme. Som avslutning, da alle muskelgrupper er blitt gjennomvarme, tar han blant annet knebøyninger med en stor huggestabbe oppå skuldrene. Noen dyre apparater til slikt bruk har jo en syklist skjelden råd til å anskaffe seg, for en må være økonomisk når en skal sykle.
En viktig ting til slutt, husk å kle dere godt og varmt når dere trener. Er dere i tvil om dere skal ha på en genser mer eller mindre, så sett på dere en til.

Med ønsket om en god jul og et riktig godt nyttår."
(Bjørn Braaten,  Ryeposten 1960)

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen