Jar julemaraton: Petra vant suverent, i Torunn og Svein-Eriks arrangørdebut

Inger Heiberg Woxholtts bilde

(Alle foto: Torunn P. Brandt)

Superløperne Torunn P. Brandt og Svein-Erik Bakke er ikke snauere enn at de et par-tre uker før jul bestemte seg for å arrangere sitt eget ultraløp, hjemme hos seg selv, i kjente løyper, på lille julaften.

- Vi var forberedt på at de kanskje skulle bli et par stykker som virret rundt på Jar, sier Svein, men overraskelsen ble stor da det allerede flere dager før løpet ble fulltegnet, og de måtte operere med venteliste for interesserte som ikke hadde fått plass, så ensomt ble det ikke.

Det ble løpt i en rundløype på 5.275 meter hvor man kunne velge mellom 4 runder (halvmaraton), 8 runder (maraton) eller 9 runder (ultraløp). Løpet ble gjennomført på dansk måte, ved at man ved løper annenhver runde med og mot klokken, på den måten ble løpet mest mulig sosialt, og man møter hverandre ofte i løpet av løpet.

- Det var en krevende løype på snø og is, i tillegg til at det var mange bakker, men vi ønsket en løype med variasjon, og ville vise frem vårt nabolag, sier Torunn.

- Etter vår mening var alle som deltok vinnere, men raskeste dame og mann på hver distanse fikk pokal. Men det er viktig for oss at dette var først og fremst et sosialt løp hvor alle var vinnere!

I det hele tatt var det det sosiale, løpegleden, julestemningen og selve løpeturen som sto i sentrum, og tilbakemeldingene etter løpet oste av løpeglede, positivitet og takknemlighet, over Torunn og Svein-Erik som arrangerte et så flott og gjennomarbeidet løp, med godt merket løype, medaljer, pokaler, fakler og hjemmebakst. De åpnet til og med huset sitt, for sekretariat, varmestue og bagasjeoppbevaring.

Svein-Erik ville forsikre seg om at ingen løp feil, så han løp første runde som hare for Petra Jacoby, som endte opp med å ta en suveren seier på halvmaraton, med 1:37:30, raskere enn samtlige menn.

Løpeentusiasten selv, Svein-Erik vant ultramaratondistansen, 48,5 km, på 3.52,48. Svært sterkt, etter en lang ultraløp-pause på grunn av skade.

Peter Brandt, viste seg å være sønn av sin mor, Torunn, og overrasket til og med henne med å vinne herreklassen på halvmaraton.

- Dette var først og fremst et sosialt løp hvor alle var vinnere, sier arrangør Torunn P. Brandt. Her sammen med fornøyd ultraløper Nils Hjelle.

Jar julemaraton og juleultra ble raskt fulltegnet (40 deltagere).

Arrangør og løpsleder Svein-Erik Bakke vant ultraløpet, 48,5 km på imponerende 3.52.48.

Rye-løper Petra Jacoby var aller raskest på halvmararton, med Torunns sønn, Peter T. M. Brandt syv minutter bak, han vant herreklassen.

Depotet var rikholdig, og klart allerede før sola sto opp, hjemme hos arrangørene i Skogveien 8.

Kondis var også imponert, og laget en flott reportasje fra løpet, den, samt resultatlistene, finner du her.