Du er her

Spektakulær og mer publikumsvennlig

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Line Møller

Rye Terrengsykkelfestival 2019

Helgen 3.-5. mai blir det igjen tre dager med sykkelritt i det morsomme terrenget på Langsetløkka i Oslo – en av Norges mest publikumsvennlige løyper.
Festivalen byr på
*Tre-dagers etapperitt
*To-dagers minietapperitt
*Enkeltritt  for terrengsyklister i alle aldre

Rittene er klassifiserte som UCI-ritt, Norges Cup, Masters Cup og rankingritt for
M/K 15–16. Her blir det en kamp mellom Norges beste ryttere og internasjonale deltagere.

Nye, spektakulære stistrekk

-Med de justeringen vi har gjort i løypene, er de blitt enda mer publikumsvennlige og byr på gøyale, utfordrende stistrekk, forteller løypearkitekt Tord Bern Hansen.
Grønn løype (for barn) er som tidligere en fin introduksjonsløype med fine flytstier. Mange av stiene er nær start og mål, som gir en en god opplevelse for bade publikum og ryttere. Løypa er mulig å sykle for de yngste, og de eldre barna vil likevel oppleve en fartsfylt løype med doseringer og kuler.
 
I ungdomsløypa (blå) som brukes av de mellom 11 og 14 år, har vi tatt bort et langt grusparti og kjerrevei, og erstattet det med morsom sti. Hele runden har blitt kortere, og de eldre klassene sykler derfor flere runder og passerer de publikumsvennlige områdene desto hyppigere.
 
Vi har gjort størst endringer i den lengste løypa (rød) . Tidligere gikk returen til stadion på grusveier og stier ned mot Maridalsvannet. Ny trasé sikrer turgåere fritt leide inn i marka under rittet og oppfyller ønsket om stier og bergknaster nærmere stadion. Vi tror de fleste vil oppleve den nye delen på omkring en kilometer som et morsomt og utfordrende stistrekk. Kanskje blir det også noen spektakulære linjevalg nær løkka.

Samle UCI-poeng

Rundbanerittet for juniorer på lørdagen har C2- status. Det betyr at også juniorene får anledning til å måle krefter mot internasjonale ryttere og samle UCI-poeng.

Invitasjon og info om påmelding kommer senere.

Følg også med på festivalens egne hjemmeside, facebook og instagram.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen