Du er her

Klubbens distansemestere - De mest utholdende av de utholdende

Inger Heiberg Woxholtts bilde

På årsmøtet 2019 ble det også kåret nye distansemestere i klubben. Dette er en tradisjon som tidligere ble gjort hver år, men tradisjonen har ligget brakk noen år, og vi bestemte oss for å ta den opp igjen i år.

Alle som har konkurrert i klubbens navn i 2018 kunne melde seg på, og kriteriene var enkle: Medlemmer av SK Rye som har fullført konkurranser innenfor klubbens grener i sykling, løping, langrenn og svømming i løpet av kalenderåret 2018, kan konkurrere om distansemesterskapet i klubben. Det er en forutsetning at man i konkurransene som skal telle med har vært påmeldt for SK Rye.

Vi fikk god respons, til å være en kåring som ikke har vært foretatt på noen år og et lite kjent "mesterskap" blant klubbens medlemmer, så vi er stolte over å kunne kåre fem verdige vinnere av distansemesterskapstittelen.

Her er vinnerne:

Løping: Torunn P. Brandt,
577,65 konkurransekilometer i løp i klubbens navn i 2018.

Torunn har utviklet seg fra en "skilpadde" (hennes egne ord) og beskjeden løper, som bare for fem år siden løp sine første fem sammehengende kilometre, og til en virkelig ultraløper. I 2018 kronet hun det hele med å løpe Bislett 24-timers i november, hvor hun på 24 timer tilbakela 172 398 meter, eller 17,2 mil, det vil si 315 runder under tribunene på Bislett stadion. (Mer om dette løpet her). I tillegg har hun konkurrert jevnt og trutt gjennom hele året, og det har til sammen blitt hele 577,65 konkurransekilometer.

Svømming: Svein-Erik Bakke,
12,2 konkurransekilometer i svømming i klubbens navn i 2018.

Svein-Erik Bakke er først og fremst løper, men på grunn av en liten skade i 2018 har han prøvd seg på litt andre treningsformer, som svømming og triatlon, og har selvfølgelig lykkes med det også. Svein må være laget av noe annet enn oss vanlige folk. Ikke bare kaster han seg ut i konkurranser av alle slag og vinner dem stadig vekk, men han har en unik evne til å spre gleder, humør og få andre til å tro at de kan. Han er alltid opptatt av at andre skal oppnå mestringsglede og ta ut sitt siste, og for ham er det er større og rikere å se andre som han bryr deg om lykkes, enn å gjøre det selv. Svein er som en duracellkanin, stiller alltid opp og bidrar på alle fronter så mye han rekker, hele tiden.

Ski: Tomas Torp
435 konkurransekilometer på ski i klubbens navn i 2018.

Sykkel: Tomas Torp
3158 konkurransekilometer på sykkel i klubbens navn i 2018.

Tomas vinner distansemesterskapet både på ski og sykkel.
- 2018 var mitt første år i Rye, og jeg tviler på at jeg noen gang kommer til å overgå dette året når det kommer til distanse og antall konkurranser, sier Tomas.  Totalt ble det 45 konkurranser fordelt på 10 innen langrenn, 19 innen landevei og 16 løp. Skirennene ble til sammen 435 km og rittene endte på 3 158 km, og dette gjør ham til distansemester både på ski og sykkel.

Sykkel: Birgit Løppenthien
1244 konkurransekilometer på sykkel i klubbens navn i 2018.

Birgit var medlem i Rye i 2014 og igjen siden 2017.
- Det var tre lange fine ritt i fjor, sier Birgit. Trondheim-Oslo var langt, Jortunheimen rundt var kaldt, men uten sammenligning, Everesting på Grefsenkollen med Hope Challenge var den største styrkeprøven både fysisk og mentalt. Hope challenge anbefaler jeg andre å være med på, folkene bak rittet skaper en fantastisk stemning på Grefsenkollen, og matservering og service er i topp. Samtidig støtter man en god sak.

Henning Olsrud

I tillegg må vi si oss enormt imponerte over Henning Olsrud presatsjoner i året som har gått. Henning er en ultratriatlet, men har dessverre ikke vært påmeldt i klubbens navn, og kan derfor ikke konkurrere om distansemsterskapstitlene i klubben, men hans prestasjoner er uten sidestykke, blant annet deltok han i Decaman USA, hvor han tilbakela ti ironmandistanser i løpet av ti dager.
Han har til sammen svømt 76 km, syklet 3600 km og løpt 1065,4 km i konkurranse i 2018, og brukt 248 timer og 28 minutter.
Dette blir sammenlagt hele 4741 konkurransekilometer.

(En tidligere artikkel om Henning Olsrud finner du her.)

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen