Du er her

Ole Forfang vant Tour de Normandie sammenlagt

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Den opprinnelige Rye-syklisten Ole Forfang, som nå sykler for Joker Fuel of Norway, sikret i går sammenlagtseieren i Tour of Normandie.

Etter at han tok karrierens første UCI-seier på den fjerde etappen av Tour de Normandie på torsdag, handlet alt om én ting for laget: at Ole skulle få med den gule ledertrøyen hjem etter den 7. og siste etappen på søndag. Foran den siste etappen ledet Ole med 31 sekunder på nederlandske Arvid de Kleijn, med norske Trond Håkon Trondsen (Team Coop) 2 sekunder bak ham igjen.

– Jeg har bare ventet på den muligheten og så er det utrolig deilig å klare å fullføre uka når jeg først får muligheten på den måten. Jeg følte i hvert fall at jeg gjorde alt riktig hele uka. Da gikk det som det gikk. Det var helt perfekt, rett og slett, sier Ole til procykling.no. – Det var utrolig bra av alle på laget. Jeg trengte jo ikke gjøre noen ting omtrent. Jeg kunne bare følge dem, så var det i boks.

Tour de Normandie er et fransk etapperitt som går gjennom Normandie i Nordvest-Frankrike. Rittet ble første gang arrangert i 1939. Fra 2005 har det vært en del av UCI Europe Tour. Bare fire nordmenn har vunnet rittet sammenlagt; Ole Sigurd Simensen i 1995, Steffen Kjærgaard i 1999, Thor Hushovd i 2001 og nå Ole Forfang i 2019.

Les mer på procycling.no her.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen