Du er her

Rittfest på hjemmebane

Torjus Bern Hansen fra fredagens tempo, foto: Øystein Heggelund Dahl 

Vintertemperatur satte ikke en stopper for høy stemning da RYE inviterte til sykkelfest i tre hele dager på hjemmebane. Hele 1200 starter, 450 unike ryttere fra 18 nasjoner fra 6 år og opp til verdenseliten stilte til start på Langsetløkka. Rittet startet fredag med en kort og intens tempoetappe for klassene MK15/16, junior og elite. Lørdag ble det kjørt kortbane for klassene over 11 år og tradisjonell rundbane for de yngste. På søndagen var det rundbane for klassene fra 11 år og oppover.

SK Rye hadde hele 155 starter i helgen. Spesielt gledelig var det at mange fra de yngste gruppene deltok. Det var også en rekke gode individuelle prestasjoner å glede seg over. Fredag fikk Ida Sofie Huseby en flott 5. plass i K junior, Edvard Sandvik en 8. plass i M junior og Torjus Bern Hansen en 7. plass i M Elite.

På lørdag imponerte Håkon Eiksund Øksnes med seier i M11/12 tett fulgt av Kristian Heggelund Dahl på plassen bak. Amalie Strømdahl Jørgensen og Kamilla Aasebø syklet også meget sterkt og fikk begge sølv i sine klasser. Vi vil ellers trekke frem Edvard Sandvik som sikret en sterk 5. plass i et knallhardt juniorfelt med mange sterke utlendinger. Som en kuriositet kan det nevnes at svenske utøvere hadde hele 7 ryttere inne på topp-ti listen i M junior.  Søndag var det de samme rytterne som markerte seg men de fikk denne gangen selskap av Anders Seim som vant M Master 30-34 og Trym Olivier som fikk en sterk 5. plass i M11/12.

Toppidrett havner ikke bare om prestasjoner, men også om god sportsånd. Vi vil her berømme Niklas Teige Hafsten som satte egne ambisjoner til side og hjalp en rytter som skadet seg og trengte assistanse under søndagens ritt. Stor honnør til Niklas som således viste seg som en utmerket ambassadør for klubbens kjerneverdier.

En stor applaus går også til Rye SK som arrangør. Hundrevis av dugnadstimer, detaljert planlegging, rutine og masse godt humør bidro til at Rye får terningkast 6 for helgens arrangement. Vi gleder oss allerede til neste år.

Både for de som vil mimre og de som ikke var tilstede anbefaler vi vedlagte film som gir en stemningsrapport fra helgen - https://vimeo.com/334840230

Øystein Heggelund Dahl har tatt masse gode bilder, se nederst i denne artikkelen:
http://ryebikefestival.no/dere-er-ra/

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen