Du er her

Reisebrev fra Simen Smestad

Rapport fra tur til Portugal og Slovenia:

Jeg har akkurat kommet hjem fra fire ukers reise. Begynte turen med en uke i Portugal med satsningsgruppa. Vi var i Lousa, en liten by to timer nord for Lisboa. Vi fikk en dag på sykkelen før vi dro videre til Boticas for å sykle et ritt fra den portugisiske serien.

Løypa her var ganske kort, men veldig rask. Vi har ikke så mange raske løyper her i Norge, så det var god trening for oss å sykle der. Gjengen gjorde det veldig bra under selve rittet. Mille vant dameklassen og jeg endte på 6. plass i Elite herrer. Jeg hadde planer om å åpne sesongen litt kontrollert, for å få mer tid på sykkelen før jeg går ut av komfortsonen. Etter rittet i Boticas dro vi tilbake til Lousa for å sykle to dager der. Første verdenscupen neste år er i Lousa, så det var bra å få lært seg løypa slik at man vet hva man kommer til neste år!

Etter Lousa fløy jeg videre til Tyskland, og møtte pappa som hadde kjørt bilen fra Norge til Hamburg. Derfra kjørte vi ned til Maribor som ligger i Slovenia, en time fra hovedstaden Ljubliana.

Her var vi i to uker, hvor den første helgen var IXS Europacup og helg nummer to var årets første verdenscup. Siden det var verdenscup helgen etter, var omtrent alle team og de beste utøverne på IXS rittet for å få trent på løypen.

Jeg kjørte bra den helgen og kvalifiserte meg som nr 84 på lørdagen og kjørte meg opp noen plasser for å ende opp som nr 66 i finalen på søndag.

Helgen etter var det verdenscup. Her er standaren høy og det er kun topp 60 som kvalifiserer seg videre fra lørdagen. Løypa var litt endret siden den første helgen.

Under verdenscuphelgen var jeg litt uheldig. På verdenscup er det så høyt nivå, så for at jeg skal ha en sjanse må jeg gi 110 %. Jeg hadde tre harde krasj som gjorde så jeg ikke fikk kjørt kvalifiseringen. Jeg slo skulderen min ganske kraftig, som fortsatt ikke har blitt bra. Eneste positive med det var ag jeg fikk alle krasjene på film! 

Vi kjørte videre til Kranjska Gora, i håp om at skulderen bare var forslått og kom til å bli bra på en ukes tid. Jeg prøvde å sykle på fredagen, men det var bare å glemme. Så jeg gikk dessverre glipp av det siste rittet. 

Det var en bra start på turen, men det endte dessverre litt dårlig. Ikke helt den sesongåpningen jeg håpet på ... Nå venter jeg bare på at skulderen skal bli bra igjen slik at jeg får syklet! Neste ritt er ikke før slutten av juni, så jeg har heldigvis litt tid på meg!

Simen Smestad 


 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen