Du er her

Ecotrail Oslo – med 18 fullførende fra Sportsklubben Rye!

Runar Hjelen Sæthers bilde

Else Marie Grotterød tok klasseseier på 21 km.

Lørdag 25. mai gikk Ecotrail Oslo av stabelen for femte gang, og med like mange distanser, alt fra 10 til 80 km. For de som løper den lengste distansen er både start og mål i Oslo sentrum, og man får virkelig oppleve hva Oslo har å by på av bynær natur.

Løypene har innslag av både sti, grus og asfalt, og kan være utfordrende nok for de fleste, samtidig som det for mer garvede ultraløpere regnes som en relativt rask og lettløpt trasé. Med felles målgang på «SALT» er det en herlig avslappet atmosfære etter målgang, med mulighet for både mat og drikke utover kvelden.

I motsetning til fjorårets rekordvarme utgave, var temperaturen og været på selve løpsdagen i år nær perfekt, både for løpere og tilskuere. Men regnet de siste dagene før løpet hadde gjort stipartiene noe mer utfordrende med gjørme og myr, og noen knall og fall ble det. Men dette så ikke ut til å legge noen demper på stemningen.

Så vidt vi kan se var det hele 18 fullførende deltagere fra Sportsklubben Rye, fordelt på samtlige fem distanser. Best av alle var Else Marie Grotterød som tok seieren i sin klasse på 21 km.

På den lengste distansen, 80 km, tok Øystein Hansen tredjeplassen i sin klasse, mens Laura Bakker fikk fjerdeplass.

Runar Sæther, Laura Bakker og Sissel Gåre Andresen. Laura tok 4. plass på 80 km, mens Runar selv skal løpe VM i ultratrail i Portugal om to uker, og sto derfor denne gang for støtte og support.

Torunn Brandt løp nok et sterkt løp, og selv med fall mellom Sørkedalen og Fossum, løp hun inn til 2. plass i sin klasse på 50 km.  Dette var for øvrig den distansen med flest Ryeløpere.

Torunn P. Brandt tok 2. plass i sin klasse på 50 m, tross for fall. - Jeg tror vi møtte Runar på alle stasjonene, sier Torunn. Takk for alle oppmuntringer og herlig humør!

På 31 km leverte «Maratonmarit» Tørstad det beste resultatet, med 5. plass i sin klasse.

På «sprintdistansen» 10 km tok Rune Wie en 6. plass i sin klasse.

Resultater for alle RYE-løpere finner du her:.
Og vil du lese mer om årets Ecotrail, kan jeg anbefale Olav Engen sin artikkel i Kondis.

Torunn P. Brandt og Svein-Erik Bakke brukte løpet som "parterapi", og selv om det gikk litt hardt for seg ute i løypa innimellom, gikk det bra, Svein pratet seg  gjennom 50 km, og Torunn forbedret tiden sin med 44 minutter! Begge var enige om at "par som løper sammen - forblir sammen".

Else Marie Grotterød vant sin klasse på 21 km på den imponerende tiden 1.36.32.