Du er her

Birken Sykkelfestival 2019

Inge Nilssens bilde

Foto: Geir Olsen/Birken

Det kommer til å bli en skikkelig sykkelfest. Som vanlig er det mange fra Sportsklubben Rye som stiller til start.

Birken sykkelfestival består av Birkebeinerrittet 86 km, HalvBirken sykkel 41 km, UltraBirken sykkel 100 km, UngdomsBirken sykkel 7,5/9,5 km. Det er med andre ord en distanse for alle sykkelintresserte.
Ifølge startlistene den 27. august er påmeldingen på de forskjellige distansene som følger,

  • Birkebeinerrittet 77 påmeldte
  • HalvBirken 1 påmeldt
  • UltraBirken 16 påmeldte
  • Undomsbirken 12 påmeldte

Når vi blar oss igjennom startlistene ser vi at det er mange fra Sportsklubben Rye som har deltatt mange ganger tidligere. Knut Erik Hovda har 25 turer over fjellet fra Rena, Lars Nypan 24, Ole Petter Skårås 22, Clemet Fougner 17, Anette Bjerve og Unni Persson Moseby 16, og det er mange flere som kan nevnes.

 


Foto:fra birken.no

UltraBirken arrangeres for 10 gang og det er en liten gruppe på 15 deltaker som har syklet alle de 9 tidligere Ultra rittene. I denne engere gruppen er det to medlemmer fra Sportsklubben Rye, Tone Kristin Larsen og Tord Bern Hansen. Det er ikke mindre enn imponerende. Tone Kristin Larsen er den eneste kvinne som har syklet alle utgavene av UltraBirken. Tøff dame! Begge er påmeldt for 10. gang. 

 


Foto:fra birken.no

UngdomsBirken arrangeres for 14. gang 1. september. Alle som er 12-16 år kan delta. Deltakere må bære en sekk som veier minst 1,5 kg. Niklas Hafsten og Eivind Fougner har deltatt 4 ganger tidligere og er påmeldt for 5. gang. Neste år har de anledning til å delta i Birkebeinerrittet.


Hvordan blir været? det har vært endringer i værprognosen hele uken, men nå ser det lovende ut på lørdag. På søndag er prognosen en del nedbør. 

 

 

Vi ønsker alle deltakere fra Sportsklubben Rye lykke til og håper alle får en fin sykkel opplevelse på lørdag og søndag.

 

Send oss gjerne bilder fra Birken Sykkelfestival som vi kan bruke i en artikkel i Sportsklubben Rye, inge.nilssen@gmail.com / inger.woxholtt@skrye.no.

​​​​​​

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen