Du er her

Lyst til å utvikle stier for terrengsykling fra Langsetløkka til Sandermosen?

Inger Heiberg Woxholtts bilde

SK Rye samarbeider med NOTS (Norsk organisasjon for terrengsykling) for å gjøre terrengsykling enklere for flere grupper syklister samtidig som stiene blir mere bærekraftige og tåler dårlig vær bedre. SK Rye ønsker å styrke teamet som skal jobbe med planlegging og finansiering av utviklingen. Interessert kan ta kontakt med Tord Bern Hansen på post06(at)bernhansen.com.

Bakgrunnen for initiativet
Det er viktig å stimulere befolkningen til fysisk aktivitet og bruk av naturen for å styrke folkehelsen. NOTS og SK Rye ser at terrengsykling er en aktivitetsform som fenger, og som legger til rette for både fysisk aktivitet og bruk av naturen. Marka er full av stier, men Nordre Aker mangler et tilrettelagt område for terrengsykling med ulik vanskelighetsgrad hvor barn kan ferdes trygt, få tilpassede utfordringer, og som har bærekraftige stier som tåler mye bruk og nedbør. Det samme gjelder for voksne som ønsker å begynne med stisykling. Destinasjoner som Trysil, Nesbyen og Geilo har utviklet dette. Vi er opptatt av å tilby tilsvarende i nærområdet for å sikre daglig aktivitet i nærområdet. Erfaring fra disse destinasjonene er at sykling ofte blir en felles familieaktivitet.

Målgruppene for tiltaket er:

  • Uorganiserte syklister på tur. Nybegynnere til viderekomne, og voksne, ungdommer og familier.
  • Organisert og uorganisert trening for barn, ungdom, og voksne
  • Konkurransesyklister på regionalt og nasjonalt nivå
  • Treningsområde for SK Rye
  • Kurs i terrengsykling

Området
Området strekker seg på østsiden av Maridalsvannet fra Langsetløkka og inn til Sandermosen stasjon (se kartet). Område 1 ligger i hellingen fra Langsetløkka og ned mot Midtoddveien ønsker vi oss stor grad av utvikling av stier for å laget et «mini Trysil». Det er kort vei fra parkeringen på Oset, og det vil utvikles slik at det ikke kommer i konflikt med andre brukergrupper. I område 2-5 dreier utviklingen seg i hovedsak om forsterking og utbedring av eksisterende stier samt skilter for å få til godt tilrettelagte stier for den store bredden. Området vil ha forskjellig vanskelighetsgrad.  

Samarbeidspartnere og finansiering
SK Rye og NOTS har startet en dialog med Bymiljøetaten om utvikling av området. Vi har også knyttet til oss Rekkje stiutvikling AS som skal bistå oss i planarbeidet.

Utviklingen er planlagt finansiert med en kombinasjon av Stiftelser (sparebank og Gjensidige), kommunale midler og spillemidler.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen