Du er her

Oslo triatlon flyttes til Sverige

Inger Heiberg Woxholtts bilde

– På grunn av helsemyndighetenes smitteverntiltak mot Korona (COVID-19) synes vi i stevneledelsen for Oslo Triatlon at det er vanskelig å se for seg at årets Oslo Triatlon kan arrangeres på Sognsvann som planlagt i august, sier Jonas Sundet, stevneleder for Oslo triatlon.

– Vi har derfor i dag besluttet at vi legger konkurransen til Strømstad, som allerede er nærmest å regne som en norsk koloni. Siden vi tidligere har hatt god kontakt med svenskene på sponsorsiden med bl.a. Ramudden, Colting Wetsuits og fjorårets samarbeid med Nation’s Challenge ser vi heller muligheter enn begrensinger for en slik løsning. Stevneledelsen er allerede i dialog med svenske myndigheter og idrettslag for bistand i prosjektet. Svenskene har lange tradisjoner for å arrangere gode idrettsarrangement, og i samarbeid med to svenske klubber har vi funnet en løypetrasé vi synes virker svært lovende. I 2014 ble det bygget ny idrettshall på Strömsvallen, rett utenfor Strömstad, og her vil det være god plass til skiftesone. IFK Strömstad vil kunne hjelpe oss med arrangementet. På sponsorsiden har vi kontaktet VY for å kunne bistå med buss for tog for deltakerne.

– De svenske reglene per nå er at man ikke får samles i større grupper enn 50 om gangen. Vi håper selvsagt restriksjonene blir lettet litt innen den tid, men hvis ikke får vi arrangere konkurransen puljevis over lengre tid, i verste fall over flere uker, sier Jonas. Arrangementsdatoen kan derfor bli flyttet litt på for noen startpuljer, men utfyllende informasjon vil komme på våre nettsider og i deltakerguiden.

– I krevende tider er det viktig å prøve og være løsningsorientert og å se nye muligheter. På den måten kan man også kombinere triatlon med Harryhandel, fysisk aktivitet og utskeielser kan sånn sett gå i null, ler han.

- En annen positiv faktor er at folk nå har fått godt med trening i å holde avstand, og vi tror derfor at vi endelig skal få eliminert det gjentakende problemet med drafting på syklingen!

- Nå har vi arrangert Oslo triatlon i 36 år, i opp- og nedturer, og all slags vær og uvær, vi kan ikke la oss stoppe av et lite virus, avslutter han.

Les mer på våre nettsider www.oslotri.no/nyheter/

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen