Du er her

Kjære SK Rye og alle flotte medlemmer!

Det er en ære å bli valgt som ny leder for klubben min! Takk for tilliten. Jeg tar tak i oppgaven med stor respekt og jeg vil forsøke å ha en ydmyk og forsonende lederstil. Jeg har fått med meg flinke folk inn i det nye styre og vi skal forsøke å gjøre store ord om til handling. Jeg har troa, men jeg er avhengig av at dere også har det.

Det hele startet tirsdag 16. juni. Klubbens årsmøte ble en lang og strevsom affære. Kvelden bar dessverre preg av at det har oppstått en dyp splittelse i klubben. Det ble også snakket om en ukultur samt holdninger ingen ønsker å forbinde med SK Rye. Dette må vi endre, dette må vi bli kvitt! Det er først og fremst det nye styre sin oppgave å ta tak i ukulturen, men jeg håper at alle enkeltmedlemmer også vil jobbe for forsoning og en god klubbkultur fremover.

Det var imidlertid ikke bare negative ting som kom frem under årsmøte. Vi fikk gjennomført et demokratisk ledervalg med gode innlegg for begge kandidater. Sluttresultatet ble forholdsvis jevnt, og det var lett å se et sterkt engasjement i begge leirer.

Jeg tror at en viktige ting fremover blir å lytte til mindretallet. Hvordan kan vi overbevise medlemmene som ikke var fornøyd med ledervalget til likevel å tro på klubbens fremtid? Klarer vi å finne ut av dette tror jeg vi kan klare å samle klubben igjen.

Mot kveldens slutt fikk vi et nytt styre med plass til begge lederkandidatene – en som ny leder av klubben og en som leder av sykkelgruppen. At lederkandidatene som opprinnelig sto mot hverandre blir forent i samme styre anser jeg som en fordel. Det vil kunne gi en nødvendig troverdighet til styrearbeidet.

Til slutt – takk til alle som stilte opp på årsmøte og avla sin stemme. Demokrati i praksis er en fin ting selv om det kan bli litt temperatur. Takk til det forrige styre for at vi fikk gjennomført et fysisk årsmøte. Det er ikke selvsagt i disse spesielle tider. Jeg vil også rette en stor takk til ungdommen som så rolig holdt ut alle timene møtet varte. Mange sier mye om ungdommen, men jeg har troen på at vi har en glimrende generasjon på gang. Jeg ser lyst på fremtiden!

La oss sammen gjøre SK Rye til en enda bedre idrettsklubb!


Mvh

Robin Mackenzie-Robinson,
leder i Sportsklubben Rye.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Kenneth Antonsens bilde

Hei Robin, og alle flotte SK Rye venner! 

Først og fremst, kanskje jeg ikke burde skrive noe. For jeg gikk fra møte. Etter 2 timers pine kjente jeg meg plaget. Jeg så ansikter og blikk uten glede og smil, jeg hørte for meg unødvendige ord, og jeg følte en ubehagelig aggressjon i rommet.  Det her vil jeg ikke være med på, tenkte jeg og gikk. Det var det beste for meg, og jeg er glad jeg slapp resten. Men jeg respekterer kampen. Jeg ønsker bare ikke å velge side.

Jeg hadde gledet meg til 100 år's møte. Tenkte og håpet naivt nok, for jeg håper alltid på det beste. At møte ville bli en 100års markering verdig. At alle respekterte dette, 

"Det som gjorde mest vondt, var at uansett alt som ble sagt. Vet jeg at alle vil det beste for klubben, dog med ulikt syn."  

Jeg håper, tror, forventer vi samler oss. Er stolt av hvordan kandidatene enes om videre samarbeid, og at ny ledelse er satt og samlet. Vet vi får til dette.

En av mine store sorger, er om noen nå velger å melde seg ut av klubben. Bli borte for meg, Forlate et sted hvor man har hatt det så fint.  Ikke gjør det for da knuser du meg enda mer, og jeg vil savne deg, lete etter deg og håpe mitt smil og røde og blå drakt tiner hjerte og tankene dine tilbake til oss.

Vårt felles ansvar! 

SK Rye er mitt fristed og min kilde til glede

Inger Heiberg Woxholtt (som forøvrig gjør en utrolig jobb for klubben vår), kommunikasjonansvarlig i Rye, Spurte meg tidligere i våres om jeg ville skrive til den planlagte 100'års jubileumsboken . Dele mine opplevelser. 

Noen av mine bidrag til klubben er skriblerier og artikler, Jeg har blant annet hatt rolle som kommunikasjonsansvarlig i Løpegruppen, skrevet over 100 artikler, ikke bare om løping, men også på tvers av gruppene, inspirert av å se unge smilende glade barn stå øverst på pallen i en Rye drakt. Jeg har skrevet om mennesker i klubben jeg selv bedømmer å gjøre enestående "ambassadør" jobb for klubben vår. Jeg har skrevet og filmet mine løpsopplevelser i inn og utland, alt har jeg delt med alle uten blygsel, for i Rye drakten er jeg nært mitt barn heldigvis. 

Tenkte å dele mine innledning, allerede har skrevet ned. 

Til ettertanke, fra en som alltid vil være medlem. For meg setter innledningen mitt virkelige lidenskapelige forhold til SK Rye i perspektiv, spesielt fordi jeg skrev dette før årsmøte. Men jeg skyr unna støy, beklager jeg liker det bare ikke. 

Resten kan dere lese i den kommende bok.

---------------------------------------------------------------------------

Om meg:

Mitt navn er Kenneth Antonsen, født 1975. Medlem av SK Rye siden 2007. Jeg er opptatt av bredde og gleden jeg finner i idretten, mer enn prestasjoner. Menneskemøtene, de ulike og spennende miljøene( Sykkel, Løp, Ski, Triatlon, sti og downhill), kulturen og lidenskapen jeg finner når jeg kler på meg eller ser min elskede røde og blåe drakt. Jeg har igjennom årene søkt og funnet meg hjemme, velkommen, hørt og sett. I Rye har jeg blitt lært, trent og hjulpet, jeg har selv overført  tradisjoner og "Rye måten" videre. Alt jeg har fått oppleve med min røde og blåe drakt, er nesten utrolig å tenke tilbake på. Alt dette..Har deltatt i over 300 konkurranser i drakten.

Gjør at jeg elsker å være en mann fra Rye. Drakten gjør meg stolt.

Jeg velger å kle på meg drakten, som har blitt båret i vår by lengre enn noen nålevende mennesker. Jeg velger å identifisere meg med alle andre som kler på seg vår røde og blå drakt, og med denne drakten vet jeg at det også  forplikter av meg å være den verdig. Ikke være annet enn den beste og mest oppriktig imøtekommende inkluderende meg jeg klarer å være. 

Begrepet Tradisjoner, er likestilt med tålmodig tilpasning av kultur og læren. Man kan sette kurs, og styre retninger, men tradisjoner bygges over lang tid og setter seg ikke ved direktiver eller valg. Den er bestandig.

Siden jeg var liten, har det betydd mye for meg å kunne lene meg til en idrettsklubb. Her finner jeg friheten i bevegelse og jeg har alltid hentet de fleste av mine smil . Idrettslagene i mitt liv har alltid tatt vare på meg og latt meg føle tilhørighet. Idrettslagene har gjort meg til et bedre medmenneske. De har gjort meg bevisst ansvaret jeg selv har for å bidra og ikke minst har det formet mine verdier. I idrettslagene finnes lidenskaper, engasjement, folkesjel, ambisjoner, enhet og samhold og stolthet.

Ingen klubb betyr mer for meg enn Sportsklubben Rye. Her har jeg bestemt meg for å være for alltid.

 

Takk til alle mine klubbkamerater for alle opplevelser og minner.

Takk til alle før meg, og til alle som kommer.

Ta vare på våre røde og blå drakter, jeg elsker å være en av dere."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takk for innlegget Robin, jeg ønsker det nye styret lykke til.

Jeg tror på dere, husk at vi er mange. Store og små som alle stoler på dere, trenger dere, håper på dere og vil stille krav til dere. 

Hilsen 

Kenneth Antonsen.

 

 

 

 

 

jo Stenviks bilde

Hei Kenneth !

Først må jeg begynne med å takke for ett flott innlegg og henger meg på alt du skriver der SK Rye er klubben i mitt hjerte vi begynte faktisk samme år. Samtidig som det er litt trist å høre om Sportsklubben Rye 100 år årsmøte som av flere ble  oppfattet som til tider utrivelig,kleint,ampert,dårlig stemming. Var der ikke selv så skal være forsiktig med noen karaktrikstiker av møte. 

Uansett så gleder jeg meg til å følge med i tiden fremover,kanskje kan en 100 års markering være med på å bidra til at smile og den gode stemningen sammhørigheten igjen kommer på plass.

Sportslig hilsen og riktig god sommer til alle Rye brødre og søstre :-):-)

JS:-)

JS 2011