Du er her

Endelig ritt!

Eivind Fougner fra lørdagens tempo. Foto: Øystein Heggelund Dahl

Etter en lang og annerledes vår med karantene og restriksjoner kom endelig helgen mange av våre ivrige terrengsykkelryttere hadde ventet på – Norges Cup rundbane på Lillehammer.

Det er tydelig mange som har savnet ritt og gjensynsgleden på stadion var stor både blant deltagere og støtteapparat. Rye var største klubb og det var nok mange som var ekstra spente på formen etter en lang periode uten konkurranser.

Lillehammer CK var tidlig ute og signaliserte at de ønsket å få til NC-ritt i slutten av juni, og i god dialog med Cycleforbundet og lokale myndigheter greide de å gjennomføre et prikkfritt arrangement. Stor takk til Lillehammer CK for at de fant løsninger og greide å gjennomføre konkurransen under vanskelige rammevilkår.

Helgen åpnet med tempo på lørdagen i strålende sol. Med temperatur godt opp mot 30 grader var det mange ryttere som fikk kjenne ekstra på de krevende løypene på Birkebeinerstadioen. Stiene har en kombinasjon av naturlig sti og bygde elementer og hele veien må det jobbes i løypene som veksler mellom bratte stigninger og tekniske og raske utforpartier.

Utfra resultatlistene kan det virke som om mange av våre har nedlagt et solid treningsgrunnlag. I klasse K11 fikk vi klasseseier til Sigrid Winge Prytz og 3. plass til Nora Syrrist. Også Erik Eiksund Øksnes var sterk og vant M11. Tilsvarende gjorde Sindre Orholm Lønseth (M12), Håkon Eiksund Øksnes (M13), Kamilla Aasebø (K14), mens Jenny Bryntesen Watndal (K15) og Eivind Fougner (M junior) sikret flotte 2. plasser i sine klasser. Pallplass ble det også på Masterrytterene Anders Seim, Magnus Cederholm og Geir Ottar Kvernstuen.

Hvis været var strålende på lørdagen var søndagen desto våtere med tunge regnskyer hengende over stadion. Der støvskyen sto rundt rytterne dagen før var det nå mestring av gjørme og glatte steiner og røtter som ble utfordringen. Stemningen var dog akkurat den samme og igjen var det flere av våre som hevdet seg helt i toppen i rundbanekonkurransen som krever både utholdenhet og tekniske ferdigheter. Spesielt morsomt er det at Rye har et sterkt og godt jentemiljø der flere hevdet seg helt i toppen i de krevende løypene. Sigrid, Kamilla og Jenny gjentok de sterke prestasjonene fra dagen før. I tillegg fikk Anna Jensen som startet i Rye i år en meget sterk 2. plass i K13 kun 5 sekunder bak vinner. På herresiden var igjen Erik og Sindre best i sine klasser, mens Håkon i M13 var svært uheldig på sisterunden der en punktering fratok ham en ny topplassering. Ellers sikret Kristian Heggelund Dahl (M13) en fin 3. plass i M13. Mastersyklistene Marcel Marek, Anders Seim og Magnus Cederholm ble også belønnet med pallplasser for sin innsats.

SK Rye gratulerer alle våre premievinnere og alle våre ivrige ryttere som var med på å sette sitt preg på helgen. Vi gleder oss til nye konkurranser etter ferien.

Jenny Bryntesen Watndal syklet meget sterkt i helgen og fikk 2. plass begge dager i K15. Foto: Øystein Heggelund Dahl