Du er her

Årets første - og kanskje siste triatlon!

Per Morten Hjemgårds bilde

I går, onsdag 19.8 ble klubbmesterskapet i triatlon avholdt på Sognsvann av en gjeng smilende triatleter.

Sognsvann kl 17.00 på en vanlig onsdag i august. Vi finner en ledig grønn flekk i solen. En time senere er plassen rigget for årets happening og vi har 19 deltagere på startstreken. Folk rundt oss lurer på hva som skal skje. Alle ser at vi er fra SK Rye. Vi har flagg overalt!

Derfor står det også fullt av barn og voksene i vannkanten når starten går kl. 18.10 og deltagerne løper ut i vannet. Planen var at de skulle svømme over til bryggen på andre siden og tilbake. Livredder Jonas på paddleboard skulle sette ut en bøye som de skulle passere på venstre side av begge veier, men når både Jonas og bøyen forsvant nordover i vannet, så ble det en rett linje i vannet isteden! Jonas var raskt på pletten igjen og passet på alle.

Først opp av vannet var Amalie, tett fulgt av Bernt og Markuz. Imponerende svømming av alle sammen. Folk rundt ropte og heiet til alle var tilbake i skiftesonen. Utfordringen med konkurransen er sikkerheten på sykkel. Derfor maner vi til veldig forsiktighet ettersom vi sykler på veldig trafikkert vei. Første triatlet tilbake fra sykkel er Markuz. Han hopper av sykkelen i stor fart ved mountline, skoene sitt igjen i pedalene, sykkelen gjør et ekstra hopp og Markuz fanger den med utstrakt hånd og fortsette barfot på grusen uten å redusere farten. Det gikk så fort at vi fikk nesten ikke med oss hva som hadde skjedd.

En etter en kommer de tilbake fra syklingen og alt har gått bra. Deretter gjenstår det 3,3 km løping rundt Sognsvann. Imponerende gjennomført av alle sammen! Og alle smilte.

Etter at vi tatt siste triatlet i mål så hadde vi en drøy time med sosialt og mat. Og ikke minst premieutdeling til vinnerne: Tusen takk for at alle stilte og at dere er med på gjøre dette til en så sosial og fin happening.

Pallplassene for damer
Amalie Kristiansen
Ingvild Skjelstad
Siri Frøystad

Pallplassene for menn
Markuz Lindgren
Alexander Stene Moen
Bernt Sverre Mehammer

Mens deltagerne svetter seg gjennom øvelsene, så er det også en annen gruppe som er i full sving. Jonas har kommet seg på land og er i full sving med å lage mat til nesten 30 stykker. Hanne og Lise har full kontroll på tidtaking og skiftesonen. Sonia og Clas varierer med å ta bilder og hjelpe til med maten. De gjør en fantastisk innsats.

Og det varmer et klubbhjerte når vi i forkant av konkurransen får meldinger fra Lise Jørstad og Hanne Vigander om de kan være med å hjelpe oss med å arrangere konkurransen. Og det samme med Sonia Saavedra og Clas Persson som ikke kunne delta i år, men kommer for å bli mer kjent med de andre deltagerne. Og så hjelper de oss med alt. En ekstra tusen takk til dere alle fire!

En ekstra takk til Jonas også som har forberedt alt slik at alt er klart til rigging på konkurransedagen. Og til Martin, Lasse og Isabel som utgjør vårt fantastiske triatlonnstyre ☺

Resultatene fra konkurransen kan du finne her.

For mange var dette årets første konkurranse og kanskje det blir det også den eneste!

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen