Du er her

Det viktigste vi driver med i en idrettsklubb, er å skape aktivitet!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

– Det viktigste vi driver med i en idrettsklubb, er å skape aktivitet, sier leder i barne- og ungdomsgruppen, Ola Høiby. I disse vanskelige tider er det ekstra viktig at de store klubbene går foran og tar på seg litt mer ansvar.

Etter en lang og ørkesløs vår og forsommer hvor alt måtte avlyses og vi ikke fikk lov til å trene sammen engang, men ble henvist til å svette rundt alene, er vi nå glade for at dette ser ut til å bli en av de mest aktive helgene i klubbens historie.

Det ble tidlig klart at vi ikke kunne holde noen 100 års jubleumsfeiringen den 22. august som vi hadde sett frem til. Fest skal det bli på et senere tidspunkt, men nå har vi i stedet tatt på oss arrangementsansvar noe utenom det vanlige, vi inviterer til NM i terrengsykling og landeveiscup på én gang!

Begge deler skjer i helgen, og det er den fantastiske gjengen av ressurspersoner i barne- og ungdomsgruppa som har kastet seg over oppgavene.

- Vi ble forespurt av NCF om vi ville ta på oss NM rundbane, og vi måtte tenke oss nøye om, forteller Ola Høiby.

– Fra før hadde vi sagt ja til å arrangere finalen i landeveiscupen i Steinbruddet på Lillomarka arena lørdag 12. september, og vi hadde planlagt klubbmesterskap mandagen etter. Neste helg er den årlige samlingen i Trysil, hvor nesten alle sentrale ressurspersoner er bortreist, så vi måtte kaste oss rundt og arrangere NM denne helgen. Senere i høst ville vi ikke hatt nok dagslys til å få avviklet alle klassene og samtidig kart å overholde smittevernkravene. Det er derfor ekstra gledelig at de andre klubbene stiller med dugnadshjelp for å dra arrangementet i land.

-Vi ligger an til å gå i null på arrangementene våre denne helgen, så det er krevende. Sponsormarkedet er seigt om dagen, så der har det vært svært lite å hente så langt, forteller Ola.

– Pål Braaten er en helt enestående ressurs å ha i landeveisgruppa, han har tatt på seg ansvaret i år igjen og er rittansvarlig og primus motor for Steinbruddet, med god hjelp av Yngve Øksnes. Nytt av året er dessuten et samarbeid med Jonas Orset, så vi kan tilby et landeveisritt for de voksne samtidig.

Jonas Orset har tilbudt ukentlige lavterskel trimritt (gateritt!) på Drømtorp tidligere i år, og det har vært et svært populært korona-tiltak. Vi håper nå flere vil være med å teste konseptet på en ny arena, spesielt med tanke på å ta konseptet videre til neste år!

(Les mer om landeveisrittet Steinbruddet her.)

I NM har Rakel Broholt Fougner tatt oppgaven som rittleder. Hun har fått med seg flere ressurspersoner i klubben som har erfaringfra Rye terrengsykkelfestival. Sammen har de dannet en rittkomite som har jobbet utrettelig til nesten alle døgnets tider for å ro dette arrangementet i land. Øystein Heggelund Dahl har jobbet døgnet rundt med NM-løyper og rittavvikling, og Claes Watndal, som tidligere i høst var svarlig for det suksessrike Ryerittet, har lagt ned mange timers arbeid. Løypene på Langsetløkka er blitt av internasjonal klasse og trener Øyvind Prytz har filmet begge løypene og laget en utmerket virtuell gjennomgang som du kan se her.

Påmeldingen til NM er åpen helt til fredag 11.9 kl. 19. Meld deg på her.

Les mer om NM her.

Og får du ikke konkurrert nok denne helgen, byr sjansen seg igjen allerede på mandag. Da er det klubbmesterskap for alle i NM-løypene, et enkelt og hyggelig lavterskelarrangement der alle med terrengsykkel kan delta. Stein Morten Storrø har tatt ansvaret for dette, og i år premieres også de to beste kostymene, så her er det ikke bare de sportslige prestasjonen som verdsettes.

(Invitasjon til klubbmesterskapet finner du her.)

– For noen fantastiske folk vi har i denne klubben som gjør dette mulig å gjennomføre, sier leder i klubben, Robin Mackenzie-Robinson.

– Det er veldig artig å kunne være med å legge til rette for så mye aktivitet. Vi har kjempedyktige folk som tar på seg ansvaret for arrangementene våre samt en dugnadsvilje blant klubbens medlemmer som gjør at dette blir mulig å gjennomføre. Vi har også vært så heldige å få dugnadshjelp fra andre klubber. Det setter vi utrolig stor pris på. I denne vanskelige sesongen har sykkel-Norge vært "sulteforet" på aktivitet. Da er det ekstra viktig at vi som stor sykkelklubb tar ansvar og strekker oss langt for å levere "varene".
 

Har du en ledig hånd og vil hjelpe til noe sted?

Les mer om dugnad under NM her.

Og Steinbruddet her.

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen