Du er her

Perseløpet 17. oktober

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Tidligere Ryesyklist Bjørn Saksberg startet i fjor det han døpte "perseløpet", hvor løypene blir lagt opp slik at det blir optimale forhold for nettopp å slå personlig rekord. (Du kan lese litt mer om fjorårets Perseløp her.)

Perseløpet går i følge arrangøren i «Norges raskeste gateløptrasé» og skal være det optimale løpet å sette personlig rekord. Lørdag 17. oktober var det klart for en ny utgave av Perseløpet.

Fra Rye valgte den erfarne Ryeløperen Espen Ringom og Adrian Henriksen, en habil syklist med mange svært gode resultater å vise til, å trosse været og stille til start. Det var en kald morgen med 0 grader, tåke og start klokken 09.00, men i denne raske løypen lå forholdene fortsatt til rette for en bra tid.

– For min del gikk den første kilometeren veldig kontrollert rundt 3.25-3.30 min/km, men så var det en gjeng fra OSI som tok føring i gruppen og holdt farten oppe rundt 3.20 min/km, forteller Adrian. Mot slutten gikk farten videre opp, og selvom jeg fikk det litt tungt siste kilometeren ble det ny personlig rekord med 25 sekunder, og sluttid på 33 min og 32 sekunder.

Denne sterke tiden ga en 8. plass totalt, og Adrian viste virkelig at han kan mer enn å sykle veldig fort, i dette løpet med svært høyt nivå.

Nå er det sesongpause før han gleder seg til en ny sesong hvor målet er å forhåpentligvis komme ned på 32-tallet.


(Adrian i et høyt tempo, alle foto: privat)

Les også Kondis reportasjon om den 11. utgaven av Perseløpet her: https://www.kondis.no/perseloepet-11-med-185-perser-paa-5-og-10-km.6339599.html

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen