Du er her

Minneord, Tor Jacobsen

Per Sigurd Langseths bilde

Tor Jacobsen, 7.3.1937-19.11.2020

Et mangeårig Rye-medlem, Tor Jacobsen, døde 19. november, 83 år gammel. Tor kom med i Rye tidlig i 1981. Spesielt gjennom 1980 og 1990-årene bidro han sterkt til å bygge og opprettholde et godt miljø i Ryes turrittgruppe. Alltid blid og med glimt i øyet serverte Tor treffsikre kommentarer som skapte latter og glede i feltet enten det var under Styrkeprøven fra Trondheim, Vätternrunden, Vänern Rundt eller på lokale ritt og treningsturer.

Tor bidro mye ved gjennomføring av turrittgruppens felles aktiviteter. Han stilte jevnlig arbeidsgiveren Norwelds lokaler til disposisjon for store medlemsmøter og organiserte derfra også omfattende konvoluttering og utsendelser av klubbens post til alle Ryes medlemmer og til de mange deltakere i våre ritt.

Tor minnes av mange for organiseringen av utallige fellesturer til Vätternrundan og i særdeleshet til tre-dagersrittet Vänern Rundt. Buss og sjåfører ble leid til syklistene og til lastebil for syklene. Gjennom årene under Tors ledelse var det flere hundre Rye-medlemmer som deltok her. Nye medlemmer fikk en døgnet-rundt-introduksjon til klubben gjennom en svært lang helg – en verdifull start for mange ferske syklister i klubben. Tor ga både norske og svenske deltakere en uforglemmelig opplevelse da han en kveld grep tak i en karaoke-mikrofon! Ett år tok han med seg 55 Rye-medlemmer i buss og ditto sykler i lastebil til Røros for å sykle Kopparrittet til Falun. Det økte rittdeltakelsen der med 33 %!

Ett annet år fikk han den gode ideen å kjøpe alle setene i en hel NSB-vogn for å få Ryemedlemmer til Trondheim for en billig penge siden arrangøren ikke hadde organisert fellestransport det året. Da fikk han framforhandlet en god pris og arrangøren hang seg til slutt på og gav alle interesserte samme tilbud. Felles Rye-busser til Trondheim bidro han også til etter tog-stuntet, også dette med stor suksess.

Den gode replikken, de mange initiativer og det gode smilet savnet vi da Tor av helsemessige grunner etter hvert reduserte syklingen til egentrim.

Vi lyser fred over Tors minne.

På vegne av takknemlige sykkelvenner i SK Rye
Per Langseth

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen