Du er her

VAKTKURS

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Liker du å sykle sykkelritt? Da vet du nok også hvor viktige vaktene er for at rittet skal kunne gjennomføres på en god og trygg måte.
Ingen vakter = ingen ritt. Derfor håper vi at også du fra tid til annen kan tenkte deg å bidra og stille opp som enten løype vakt eller stasjonær vakt på klubbens arrangementer. Men for å gjøre dette må du ta et vaktkurs. Til Oslo Triatlon 14. august trenger vi hele 57 vakter og håper du kan være med å bidra.

Hva er forskjellen på løypevakt og stasjonærvakt ?

    • Løypevakter: Har ikke reguleringsmyndighet, men har informasjon og varsling av ryttere som hovedoppgave. Løypevakt er det enkleste nivået av våre vakter.
    • Stasjonærvakter: Har samme reguleringsmyndighet som politiet. Kurset for stasjonære vakter er derfor mer omfattende enn løypevaktkurset.

Hvorfor må alle ta kurs?
Den nye forskriften har gitt sykkelsporten en særegen mulighet til å utdanne egne vakter som kan regulere trafikk på lik linje som politiet. Trafikkregulering er krevende og det er derfor nødvendig med en grundig opplæring. Øvrige vaktfunksjoner på sykkelritt er også forbundet med risiko, og det er derfor innført et krav om at alle som skal ha vaktoppgaver minst skal ha gjennomført kurs for løypevakter. Kravene om kurs er definert i forskrift om sykkelritt på vei.

Løypevaktkurset tar du lett som e-læring her: https://ekurs.nif.no/course/index.php?categoryid=122

Vi har nå fått satt opp et kurs for stasjonære vakter til Oslo Triatlon mandag 5. juli kl. 17:00 og håper du kan tenke deg å ta dette.

For å delta må du må melde deg på kurset på minidrett.no, samt ha tatt e-læringsdelen del 1 https://ekurs.nif.no/course/index.php?categoryid=122   før du får meldt deg på del 2.
NB! Du trenger ikke ta løypevaktkurset før du tar e-læringsdelen del 1

Her er link til påmelding av del 2 av kurset : https://minidrett.nif.no/Event#5154422-010

Kurset har en varighet på ca. 4 timer, hvorav man en praktisk del på trafikkdirigering på ca. 20 minutter og en eksamen (15 spørsmål og maks 2 feil). Kom godt forberedt og bruk sunn fornuft så kommer du uten tvil bestå prøven.

Tid og sted:
Mandag, 5. juli, kl. 17:00
Klubbhuset til BOC - Gamle Lommedalsvei 99, 1348 Rykkinn - https://goo.gl/maps/HaHm4KwhYvD1xMUL8

Vi tilbyr lett servering.


Les mer hos NCF: https://sykling.no/utdanning/kurs/vaktkurs/faq/

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen