Du er her

Et innholdsrikt år – tross alt

2021 var året hvor alt skulle bli normalt og pandemien skulle legge seg flat. 2021 var også året hvor samfunnet skulle åpne opp og idretten skulle tilbake på topp. Slik ble det ikke, men vårt idrettsengasjement lot seg ikke rikke.

Selv om det ble enda et år preget av usikkerhet og avlysninger, har klubben nesten klart å gjennomføre en normalsesong. Takket være våre fantastiske medlemmer, har tilnærmet alle våre arrangementer latt seg avholde. Og i en hverdag hvor idretten har helt andre arbeidsvilkår enn tidligere, er ikke det lenger en selvfølge!

Arrangementer

Oslo triatlon ble en kjempesuksess, med et deltagerspenn fra barn til OL-utøvere. En formidabel innsats fra arrangementsansvarlig, triatlongruppen og dugnadsarbeidere gjorde at konkurransen lot seg gjennomføre.

Rye-løpet ble arrangert en flott septemberkveld på Bygdøy. Her hadde løpegruppen kastet seg rundt og stablet på plass et løp på kort varsel, med meget generøs premiering!

Vårklassikeren Nordmarka rundt måtte dessverre også i år utgå, men sykkelgruppen leverte til gjengjeld så til de grader med Øyeren rundt på sensommeren. Det var en fryd å se masse blide syklister som endelig fikk lov til å konkurrere igjen. Klubben var glad for å kunne legge til rette for dette.

Terrengsykkelfestivalen på Langsetløkka, med internasjonal deltagelse og flere OL-utøvere til start, var også et flott arrangement. Selv med mange proffe utøvere skulle det være et aktivitetstilbud for alle, og med blant annet over 80(!) barn i 6-8 års klassen på startstreken, fikk man til nettopp dette.

Alle gruppene fikk også gjennomført sine respektive klubbmesterskap med god deltagelse på tvers av gruppene. Mestere ble kåret og vennskap ble styrket i et herlig uformelt konkurranseformat.

Alt i alt har det vært en meget aktiv sesong, spesielt tatt koronaåret i betraktning. Vi lovte medlemmene våre å ivareta vårt samfunnsoppdrag, å tilby aktivitet for alle og bidra til god folkehelse, og det synes jeg virkelig vi har klart i år, spesielt med tanke på pandemien vi står i.

Andre nyheter

At Rye-ekspressen har gjenoppstått, har utvilsomt vært en viktig nyhet i 2021. «Rye-institusjonen» er tilbake og vi er spente på hva de kan få til i 2022. Rekordjag er ikke lenger det viktigste. Klubbfølelse, og treningsfellesskap er i fokus. Vi applauderer initiativtakerne og ønsker Ekspressen velkommen.

I 2022 har vi et håp om å få opprettet en helt ny parasykkelgruppe og med det skape litt Rye-historie. Vi har blitt kontaktet av en liten gjeng parasyklister som ønsker tilhørighet i en klubb. Vi er veldig takknemlige for at de valgte oss, og håper å kunne legge til rette for aktivitet for denne gruppen i 2022.

Klubben har også vært en viktig bidragsyter og tilrettelegger for det fantastiske stiprosjektet «Maridalsrunden». Her gjøres stisykling tilgjengelig for folket og er med på å binde flere stiperler sammen. Vi har stor tro på dette prosjektet og er stolte av at Rye-medlemmer står i front for arbeidet.

Styrets arbeid

Vi har også i år måttet finne tilpassede løsninger for å trene og konkurrere sammen på en forsvarlig måte. Det har tidvis vært krevende, men har blitt håndtert av styret på en god måte. Vi har blitt en sammensveiset gjeng som har vært synlige i forbindelse med klubbens arrangementer og bidratt med dugnad der det har vært behov for det. Vi har sett fremover og jobbet med strategi. En ny strategiplan er utarbeidet, og styret har også fått på plass en oppdatert antidopingpolicy. Vi har forsøkt å fremme klubbens kjerneverdier i vårt styrearbeid, vi håper vi har lykkes med det, og vil fortsette dette arbeidet.

Vi trenger imidlertid mer enn et engasjert styre. Vi trenger engasjerte medlemmer og ressurspersoner. Derfor vil vi igjen oppfordre alle som har innspill, forslag til forbedringer eller konstruktiv kritikk om å ta kontakt, slik at vi kan jobbe sammen for å skape et best mulig treningsfellesskap for alle.

Vi vil også benytte anledningen til å rette en stor takk til alle dere som har lagt ned et stykke arbeid for klubben. Dere er mange, og dere får sjeldent den rosen dere fortjener! Tusen takk!

Medlem som gikk bort

2021 var året da mangeårige Rye-medlem Ole-Jacob Libæk gikk bort. Ole-Jacob var nevø av Rudolf Libæk, en av Sportsklubben Ryes fem stiftere, og ble innmeldt i klubben den dagen han ble født i 1937. Ole-Jacob var en stor bidragsyter i sykkelgruppen og betydde mye for sykkelmiljøet i klubben. Våre varmeste tanker går til Ole-Jacobs familie. Han vil bli savnet.

Det kommende året

Vi skal fortsette å tilby idrettsaktiviteter for alle og kanskje vi også får feiret klubbens jubileum? Om det blir i fullskala eller om det må tilpasses smitteverntiltak vites ikke. Vi har uansett lært oss at det kan ta tid før samfunnet er tilbake til normalen. Vanskelige tider eller ei, vi skal spre idrettsglede for alle også til neste år!

På vegne av styret i Sportsklubben Rye ønsker vi alle et riktig godt nytt år!


Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen