Du er her

New York maraton

Inger Heiberg Woxholtts bilde

På søndag var det New York City Marathon, og to vanvittig spreke Ryemedlemmer fullførte løpet.

Hanne Vigander debuterte på maratondistansen, med tiden 3.37.34 ble hun nummer 92 av 2794 i klassen kvinner 45-49. Ser vi på den såkalte age-graded sluttiden, så tilsvarer den 3.20.10. Det er helt utrolig fort!

Ketil Heyerdahl fullførte sitt fjerde NYC Marathon på tiden 5.44.50 i klassen M70-74. Det holdt til en 97. plass av 204 i klassen. Dette gjør han etter lange år med skader og utfordringer. Vi er stolte av innsatsen din, Ketil. Dette var sterkt!

Ketil sier selv:

"Dette var en stor opplevelse for meg. Jeg har i dag løpt New York maraton. For fjerde gang, og på en tid som sikkert mange vil rynke på nesen av (5:45). Men forhistorien kunne nesten ikke vært mer dramatisk:

I 2019 kvalifiserte jeg meg til løpet. I 2020 kom pandemien. Men verre (for meg) var at jeg ble alvorlig syk, noe jeg ennå ikke har blitt helt bra av. I tillegg utviklet jeg en kronisk betennelse i hamstringsenen. Så i 2021 innså jeg at jeg ikke ville kunne løpe mer.

Men i dag har jeg altså fullført New York maraton.

Det har ikke vært mye løpetrening de siste to årene. Jeg begynte forsiktig å løpe for et halvt år siden, stort sett på tredemølle, Og lengste distanse har vært 10 km.

Litt om selve løpet. Som annonsert på torsdag ville jeg løpe i tre km, og så gå i en km. Og gjenta dette til jeg var i mål. Dette gikk bra de første 25 km. Da jeg kom over til Manhattan (25 km) merket jeg at det buttet mot, og ikke så rent lite. Men jeg bet tennene sammen, og gjennomførte tre pluss en regimet ifølge planen. Ved 38 km fikk jeg rett og slett en liten kollaps, måtte sette meg ned, og måtte ha hjelp til å komme meg opp på bena. Deretter gikk det veldig langsomt.

Men jeg kom i mål. Og er veldig stolt av det!"

Bildet viser hvor glad man kan være når man passerer målstreken i Central Park.

Her er link til Ketils stravaprofil med flere bilder: https://www.strava.com/athletes/3624038?oq=ketil

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen