Du er her

Agnar Halfdan Moe er død

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Det var med stor sorg jeg mottok melding fra hans kone om at Agnar døde i Arguineguin søndag 13. mars, få dager etter å ha feiret sin 80 årsdag. 

Han døde etter å ha veltet i Soriabakkene. I påvente av ambulanse ble han tatt vare på av to andre nordmenn som så Agnar, uten å vite hvem han var. Agnar kunne ikke gjøre rede for seg, men de ventet til ambulansen kom. På veg til sykehus døde vår gode venn. 

I mange år har Arguineguin vært Agnar og Ann-Marie sin vinterbolig. Mange av oss har fulgt hans oppdateringer på Facebook der han kommenterte de daglige hendelser, som rundstykketuren hver dag, temperatur i bakkene opp til Soria, tiden han brukte, appelsiner som han kunne plukke på vegen, blomster og det som opptok hans skarpe evne til å se de små ting.. Soriastigningen, som skulle bli hans bane, var det vel få i hans alder, og mange andre, som hadde sjans til å følge fjellklatreren, han var en rå syklist. 

Agnar var  medlem i Rye i over 25 år. 

Vi hadde gleden av å bo i samme område i Arguingeuin og vi hadde mange turer sammen i mange år der nede. Mange i Rye så på Agnars som et stort forbilde, han var tydelig i sine meninger, alltid klar for nye utfordringer, elsket idrett, var utrolig stolt av barn og barnebarn som elsket hans andre lidenskap ishockey. 

For noen år siden sa Agnar, «Skal jeg dø så skal jeg dø i en oppoverbakke». Det ble en nedoverbakke, men han døde i ferd med å gjøre det han elsket mest, sykle og trene. Rye har mistet et forbilde som vil bli dypt savnet. 

Vi lyser fred over hans gode minne. 

Gunnar A. Gulliksen

I 2021 hadde Agnar vært medlem av Rye i 25 år, og skrev litt om sine erindringer, dem kan du lese her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen