Du er her

Rapport fra seniortreffet

Per Sigurd Langseths bilde

21 av Ryes eldre medlemmer var samlet til et hyggelig seniortreff på Maya's, Fornebu S. I tillegg til å utveksle sykkelhistorier i kategorien "husker du da...." og spise god, italiensk mat, ble det gitt litt info om aktivitetene i Rye i dag.

Stein Hemma fortalte om aktivitetene i sykkelgruppa og orienterte forsamlingen om status for Styrkeprøven. Mange av seniorene hadde sin storhetstid på 1970 til 1990-tallet nettopp i det tradisjonelle Trondheim-Oslo arrangementet. Nå vil den delen av Styrkeprøvearrangementene på mange måter bli avviklet som i de første årene etter oppstarten i 1967. Folldal, Venabufjellet og vestsiden av Mjøsa vil imidlertid bli en stor endring fra originalen.

Undertegnede fortalte litt om aktivitetene i barne- og ungdomsgruppa og de mange gode utøvere som finnes der, den store bredden og de store arrangementene de gjennomfører. At Rye gjennlm årene har fått fram så mange dyktige ryttere på nasjonalt og internasjonalt nivå er imponerende. 

I år har f.eks. Kamilla Aasebø blitt norgesmester i juniorklassen i både gateritt og fellesstart landevei, i terreng og i cyclo cross. I tillegg fikk hun sølv i EM og 9.-plass i VM terreng. 

Håkon Eiksund Øksnes er junior først i 2024, men har levert så mange gode prestasjoner på landeveien i Norge og i utlandet i år at han allerede har fått en "kontrakt" med Jumbo Visma.

Ryes utfor- og enduroutøvere har gjort det godt med Simen Smestad som norgesmester i begge disipliner. Ryes eneste proffsyklist finner vi også i utfor. Mille Jonset har vært proff i flere år fra hun fikk bronse i junior VM som 16-åring. I 2023 endte hun på en 7. plass i verdenscupen.

Det ble mye god mat og mye god prat. Seniorene i Rye kommer nok til å samles igjen om ikke så altfor lenge.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen