Du er her

Sykkelgruppa for barn og ungdom


-sykkel, action og gøy på landevei, i terrenget og utfor
Barne- og ungdomsgruppen i Rye har treningstilbud til barn og ungdom i alderen 7-23 år i både terreng-, landeveissykling og utfor. Trening med racersykkel foregår i Maridalen, mens trening på terrengsykling skjer med utgangspunkt fra Sognsvann. Dette passer for dere som liker utfordringer med fart og spenning.

Rye er Norges største sykkelklubb med rundt 1500 medlemmer, og vi har sannsynligvis det største barne- og ungdomsmiljøet også.

Vi arrangerer treninger hvor det legges vekt på å mestre sykkelen i et felt på landevei eller i ulikt terreng. Vårt viktigste mål er å få deltagerne til å bli glad i å være ute i skog og mark, og ha glede av sykkelen, enten de vil drive det som en ren hobby eller satse aktivt. For de yngste legger vi vekt på at barna skal få en trygghet på sykkelen, slik at de kan bruke mer av sin oppmerksomhet til å følge med i trafikken når de ferdes på veien.

For de som satser har vi et ekstra tilbud fra de er 15 år. 

I terrengsykling er gruppen delt opp i grupper tilpasset alder og nivå. For de yngste har vi terrengsykkelskole. Hver gruppe ledes av en utdannet trener. Fra den sesongen de fyller 15 år får de tilbud om individuell treningsoppfølging. De som er 15 år og eldre får tilbud om gratis trenerutdanning.

Terrengsyklingen skjer i et område fra Sognsvann og over mot Grinda på Korsvoll, der Skogsjefen har godkjent flere stier som treningsbane for organisert terrengsykling. Trening på landeveisracer skjer i Maridalen. Deltakere på treningene må melde seg inn i Rye og betaler en liten treningsavgift. Vi krever også at de løser en lisens som inkluderer forsikringsdekning under trening og konkurranser. Treningene starter opp rett etter påske og foregår frem til høstferien.

Det er gode muligheter for å prøve seg i konkurranse, enten på landevei eller i terrenget i Osloområdet i lokale cuper. Her møtes syklister fra andre klubber i Oslo og Østlandsområdet, og får prøvd ferdigheter og kapasitet.

Alle nye medlemmer som deltar på 5 treninger får Ryes sykkeltrøye. Vi arrangerer treningssamling på våren, sommersykkelskole 2 uker i sommerferien og klubbmesterskap på høsten. I tillegg premierer vi alle som leverer inn regnskap over tilbakelagte kilometer på trening og i ritt.

Mer informasjon om treningene.

Kontakt barne og ungdomsgruppa i Rye via e-post hvis du vil ha mer informasjon.

 
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese