Du er her

Årets Sprekeste Seminar - Søndag 18. september på NIH

Forum: 

Heisann,

Kom å hør hva bla. ionisert vann kan gjøre med dine prestasjoner.

Her finner dere mer info om semiaret. http://www.chanson.no/artikler-og-seminar/seminar-norge

Direktelink for påmelding: https://www.deltager.no/chansonnorge

Meld dere på i dag. Håper vi sees:)

 

 

Kanskje ikke. Jeg har lest gjennom all dokumentasjon jeg kan finne på den siden om ionisert vann som du linker til, og kan ikke finne så mye som en snev av dokumentasjon på at dette har noen effekt. Snarer minner ord- og begrepsbruken om godt, gammeldags kvakksalveri. Anbefaler ingen hverken å besøke dette seminaret eller bruke prenger på disse og lignende produkter.

Torkjell Skomedals bilde

Her er jeg helt enig med Ken, dette er å kaste penger ut av vinduet.

 

Har noen spørsmål til dere, som ikke trenger å besvares her:
  • Kroppen vår består av ca 70% vann. Tror dere kvaliteten av vannet da har noen betydning? Tror dere at tungmetaller, bly og klor har noen påvirkning på kroppen?
  • Tror dere at syre-base balansen i kroppen har noen betydning? Tror dere å drikke surt vann med en pH på feks 5-6 ikke har noe å si? Kan vann med høyere pH være med på å nøytralisere syrenivået i kroppen?
Disse tingene som står på chanson.no kan enkelt demonstreres, noe som vil bli gjort på seminaret. Men det viktigste av alt, vi vet at det fungere pga egenerfaringer og ikke minst alle andres erfaringer verden over.
 
Chanson er et firma som er unikt opptatt av helse og ønsker å videreformidle gode råd angående dette. Våre seminarer og foredrag går ikke kun på hva produkter gjør, men vi prøver å lære og videreformidle hva noen av grunnsteinene til god helse er.
Når det gjelder dokumentasjon så har ionisert vann vært brukt i over 30 år i tusenvis av sykehus verden over. Denne teknologien er godkjent av føderale helseavdelinger i Japan, Russland, Kina, Korea og Taiwan og så er ionisert vann under studie i 4 store universiteter i USA, inkludert Harvard. I tillegg er det over 30 millioner personer som drikker ionisert vann verden over og endelig er dette på full fart inn i Europa og Skandinavia.
 
Hvis jeg skal gå mer persolig inn i dette vet jeg at det fungere av egne erfaringer, både helsemessige og sportslige. Har familie, venner og bekjente som har hatt stor nytte av å drikke rent ionisert vann. Apropos ionisert vann; dette finner vi naturlig i naturen og vi er vel alle enige om at vann som kommer fra fossefall eller rennende elv på fjellet smaker godt.
 
 
 
Håper dette ga litt mer forståelse.
God lesning.

 

Marius Jørgensens bilde

Lån meg en slik maskin en måneds tid så tester jeg gjerne og kan komme med helt ærlige tilbakemeldinger :-)

Jeg kan jo likevel prøve å svare på noen av spørsmålene dine. Vann er vann. Da snakker vi ikke om tungmetaller (bly er et tungmetall). Det høres kanskje ille ut at spingvann kan ha pH 5 eller 9, men det har ingen betydning for kroppen. Dette er fordi springvann ikke er et buffret system, og en usannsynelig liten del tilsatt syre eller base vil ende pH. Kroppen er ektremt sterkt og nøyaktig buffret, så drikkevann kan altså ikke på noen som helst måte endre/påvirke kroppens pH. Så nei, drikkevann med høyere pH (som altså ikke er rent vann) kan ikke nøytralisere noe som helst i kroppen. Jeg som kommer fra Hedemarken skulle jo være supersunn, da jeg er oppvokst med hardt drikkevann som er veldig basisk (ca pH 8-9). I tillegg har jeg bodd mange år i Sør-Tyskland med enda hardere vann og ditto høyere pH. Rent vann har pH 7, hverken mer eller mindre. Om du ikke vet hva et buffersystem er, så sliter vi selvfølgelig med kommunikajonen her.

Det er vel ikke overraskende at denne teknologien er godkjent av helsemyndigheter. Man trenger meg bekjent ingen godkjening for å selge vann, ei heller for å filtrere det. Det at 30 millioner mennnesker verden over drikker dette vannet er heller ike noe bevis for at det har noen helseeffekt. Det er mange flere som drikker Coca Cola, hvilke slutninger kan man trekke av det? Om bruken av dette vannet er med i flere studier, bla ved Harvard, så velger jeg å avvente dette til jeg ser resultatene publisert i vitenskapelige tidskrifter. Jeg har lest det du linker til, og rent vitenskapelig er det makkverk av dimensjoner. I tillegg har jeg søkt meg gjennom databasen Pubmed, som dekker alle vitenskapelige artikler innen medisin, biologi etc,etter dokumentasjon på ionisert vann. Dette finnes ikke. Så da gjenstår det bare å vente på resultatene fra Harvard. Du kunne jo feks gi meg navne(ene) på forkerene som jobber med dette. Jeg skal til Boston/harvard på konferanse om noen uker, og besøker gjerne disse gruppene for en oppdatering.

 

Poenget mitt er at det er helt greit å selge vann. Det er også helt greit å selge renset vann. Eller filtrert vann. Men det er ikke greit å lure folk til å tro at noe vann er mer vann enn annet vann.

Ken og Torkjell har rett, dette er ikke verdt å bruke penger på.  Chanson, firmaet som arrangerer dette foredraget, selger forøvrig "Vannioniseringsmaskiner" til 15 000 kroner. Håper ingen lar seg lure. 

Enhver som var våken i O-fagstimene på barneskolen klarer å gjennomskue slikt. For en liten oppfriskning, så les her hva en ekte lege skriver om syrer og baser. 

 

http://perpelle.wordpress.com/2010/09/27/syrer-og-baser-og-ph-og-slikt/

 Hei Ken ++

Takk for deres tilbakemeldinger. Jeg er en person som bruker mye tid på å forske på bla. helse og er mer interresert i fakta enn alt annet.
Dere bør også vite at jeg er en mann av integritet. Jeg har kun ærlige hensikter og derfor også ærlige intensjoner med Chanson. Jeg tror det er noen poeng dere ikke ser. Russerene, kineserene og japaneserenes helsemyndigheter har ikke godkjent ionisert vann for salg. De har godkjent det til medisinsk bruk. Vitenskapelige dataer som det letes etter har eksistert i over 30 år. Som dere muligens vet så er det veldig skjeldent disse landene deler sine forskninger med det internasjonale medisinske samfunnet. Jeg er overrasket at du kaller studiet fra flere bondegårder for makkverk. Dette studiet er like verdifullt som alle andre studier, der bøndene er listet opp sammen med forskerene. 
Et av poengene som dere misser er at fordelene med ionisert vann ikke kun er pH men også i høyeste grad ORP (Oxidation Reduction Potential), for de som ikke vet hva ORP betyr er det evnen en løsning har til å redusere oksidasjon. I de fleste tilfeller når en løsning har negativt ladning, som enkelt kan vises med et ORP meter, har det muligheten til å redusere oksidasjon i kroppen.
Det er viktig at alle forstår at Chanson er en 30 år gammel helse firma med fokus på filtrering av vann og de selger produkter til sykehus, leger og industrier over hele verden. Det er veldig leit når noen noen dømmer et firma og deres produkter, bare på grunn av at de ikke forstår dem eller ikke finner vitenskapelige dataer som tilfredsstiller dem. Det er sant at alt har sine kritikere, det er også sant at det er mange naturlig produkter som sier de kan gjøre mye mer enn det de egentilig kan gjøre. Det er kun en grunn til at det er 30 mill brukere, spesielt når man ser på prisen på produktene, og det er pga deres resultater. Chanson USA sitt hovedkontor har solgt over 10000 av disse ionisererene de siste 6 årene. Kun 10 av kundene har villet returnere produktene. I min mening så er dette utrolig siden amerikanere er veldig raske med å klage hvis de får et produkt de ikke er fornøyd med. Så hvis dette bare er noe kvakksalveri og at vi prøver å lure noen så gir dessverre ikke dette mening.
Selvfølgelig kan dere komme med kritikk og det er bra at vi har den friheten vi har, vi kan kalle ting kvakksalveri og vi har muligheten til å utprøve nye ting. Det er den samme friheten som brakte meg til dette produktet og jeg trenger ingen vitenskapelige data for å validere resultatene jeg har oppnådd. 
Jeg skal prøve å få navnene på forskerene på Harvard, og mens jeg gjør dette så kan du/dere prøve å søke etter "electrolyzed water" og "water electrolysis" (ref Universitetet i Georgia, Florida og Texas). Når du leser disse studiene vil du se at vann ikke er vann. Vi er kun helt i starten av vår forståelse av vannmolekylet. Poenget her er at majoriteten av de som drikker ionisert vann får resultater. Du/dere er hjertelig velkommen til mitt kontor for en demonstrasjon. Når det gjelder ionisering av vann så ja vi ioniserer ikke rent vann, men mineralvann. En annen ting angående rent vann. Har du testet rent vann selv? Det har ikke en pH på 7. Rent vann er syrlig! Bare mineraler vil gjøre vannet basisk. Vi ønsker dere med et åpent sinn og de som ikke er redde for endringer velkommen til vårt seminar på søndag. Dette er ikke et salgsmøte men et seminar fra tre meget dyktige personer innen ernæring, helse og trening.

 

Kenneth Antonsens bilde

Hei Alle mann!

Dette er rett og slett en latterlig debatt.

 

 

 

Fordi?

Kenneth Antonsens bilde

kødder du eller ?

 

Nei, da hadde jeg vel ikke orket å bruke energi på denne diskusjonen. Synes det er greit å kreve at folk som selger mirakelkurer får svare for seg, men som vanlig så gjør de jo ikke det.

Jeg hadde ikke tenkt å bruke noe mer tid på temaet, men jeg synes dette blir for drøyt. Dessuten vrir du deg unna alle spørsmål ved å komme med masse tåkeprat. Jeg vet ikke hva du forsker på eller hvor du forsker, men det å google og lese er ikke forskning. Jeg håper du kan vise til noen av forskningsresultatene dine. Det er riktig at mye fra de landene du nevner ikke er veldig kjent for det internasjonale medisinske samfunnet, men det har også sine årsaker. Disse "studiene" er som regel skrevet på morsmålet, og arbeidet holder rett og slett ikke den kvaliteten som skal til for å vurdere det som forskning.

Jeg kaller disse referansene du linker til for makkverk, fordi de ikke inneholder et snev av de kvaliteter og egenskaper man fobinder med forskning og vitenskap. Hvor er feks referansene? Studenter på første semester leverer bedre rapporter enn dette.

Jeg har på ingen måte oversett redoxpotensialet, da dette henger sammen med pH som beskrevet i Nernst-ligningen. Men hva er  det i ionisert vann som er en effetiv antioksidant? Er det OH-ionene som også gir den basiske pH-en, eller er det noen andre tilsetningstoffer?

Som sagt, det at et produkt har mange brukere betyr ikke noe som helst. Hvor mange milioner mennesker benytter seg av homøpati som beviselig ikke har noen effekt utover placebo, noe som helt sikkert gjør seg gjeldene for dette vannet også. I motsetningt til både homøpati og ionisert vann, så er effekten av placebo veldokumentert.

Hvorfor er du så opptatt av forskning og vitenskaplige dokumentasjon når " jeg trenger ingen vitenskapelige data for å validere resultatene jeg har oppnådd"? Hvorfor denne patetiske bruken av vitenskapelige termer? Ionisert vann? Det finnes ikke vann som ikke er "inisert" da alt vann per definisjon er ionisert. Elektrolysert vann? det finnes som sagt et annet ord for elektrolyse av vann, hydrolyse. Dette er noe de fleste har fått med seg på ungdomskolen, der man samler opp oksygengass og hydrogengass i hvert sitt reagensrør for deretter å tenne hydrogenrøret (knallgass) og til slutt observerer vannet som har dannet seg på innsiden av røret etter knallgassreaksjonen med oksygen i luften. Ser du ikke at alt som kommer opp når du søker på "electrolyzed water" stammer fra den samme menigheten?

I tillegg har dere/Chanson frekkhetens nådegave ved å trekke Otto Warburg og hans eminente forsking inn i dette, en stor forsker som  har vært død i over 40 år. Hva har han med ionisert vann å gjøre? Jeg tipper han spinner rundt i graven og det er synd at ikke hans etterlatte saksøker Chanson for dette. (http://chansonwater.com/cause-and-prevention-disease.php).

Angående rent vann og pH, så er det vanskelig å ta deg alvorlig da hele pH-skalaen og definisjonen av pH baserer seg på at rent vann har pH 7, akkurat som at Celsius sin temperaturskala er definert fra vannets smelt- og kokepunkt. (http://en.wikipedia.org/wiki/PH).

 

Som sagt innledningsvis, så synes jeg du kunne forsøke å svare på noen av spørsmålene i stedet for å komme med masse nytt prat.

1) Vet du hva et buffersystem er, og hvordan sisse virker i kroppen vår?

2) Hva skiller Chanson-vannet fra det vannet jeg er oppvokst med på Hedemarken? Er det sånn at "ionisert vann" rett og slett er tilsatt Ca2+-ioner, alstå kalket vann?

3) Hva kan man slutte ut fra at milliarder drikker Coca cola? Eller at millioner bruker homøopati? Er det en garanti for at noe virker/ har noen effekt?

4) Kan det være at placebo-effekten gjør at du føler at dette vannet gir deg bedre livskvalitet? Ingeting gjør meg mer glad enn når mennesker fpr økt livskvalitet, uansett årsak.

5) Synes du at vitenskapelige artikler skal skrives uten referanser og publiseres på et selskaps nettside? Er dette god forskning?

6) Hvorfor skulle vann virke som en antioksidant da det allerede finnes en rekke antioksidanter i kroppen med vesentlig bedre redox-potensiale?

7) Finnes det ikke-ionisert vann?

8) Hva i alle herrens dager har Otto Warburg med dette å gjøre?

 

Fint om du kunne redgjøre kort for noen av disse spørsmålene, særlig nummer 8.

Du skriver jeg trenger ingen vitenskapelige data for å validere resultatene jeg har oppnådd. Det gir jo virkelig ingen mening overhodet. Hva er det du baserer deg på, da?  

Kunnskapsnivået om reduksjonspotensialer og pH er faktisk svært høyt blant enkelte Rye-medlemmer. Her finnes både doktorgrader i kjemi og professortitler i farmakologi. Det er mulig du stiller svært lave krav til dokumentasjon, men det gjør ikke de fleste andre. Kommer du med en ekstraordinær påstand, må du være forberedt på å kunne dokumentere den, og det grundig. Hvorfor skal man tro deg på ditt ord?

 Jeg ser du har vært hos Robert Young på "pH Miracle Center" og blitt "ernæringsmikroskopist". Er det Youngs teorier du støtter deg på ? For de som evt ikke vet hvem Young er; http://perpelle.wordpress.com/tag/robert-o-young/
  Young har blant annet forsøkt å behandle kreftpasienter med sin "alkaliserende" diett, og er vel så nær definisjonen av en kvakksalver man kan komme. http://www.aftenbladet.no/energi/kommentar/Satset-livet-p-pH-kuren-og-ta...

Noen tror de kan bli helbredet fra diverse sykdommer ved å drikke vann som har blitt "ionisert"/pH-behandlet/etc, og derfor velger vekk skikkelig behandling forskrevet av leger. Det er svært, svært trist.
 

Thomas Svane Jacobsens bilde

 Jeg synes det er veldig prisverdig at fagekspertise som Lennart og Ken stiller kritiske spørsmål. Veldig bra! Av natur er jeg meget, meget skeptisk til mye som presenteres som prestasjonsfremmende og fantastisk for kroppen. Spesielt blir jeg skeptisk når den vitenskapelige dokumentasjonen viser seg å være amatørmessige artikler publisert i små helsemagasiner eller på nettsidene til produsentene. Jeg leste en gang for noen år siden en artikkel som hadde søkt igjennom 2000 artikler om helsekost. Av de 2000 artiklene var det over 1400 artikler som var skrevet av personer presentert som leger/forskere/etc., men som ingen kunne finne... hvor var disse menneskene????

Mitt yrke er økonom, jeg har studert 6 år på Universitetet og skriver mange fagoppgaver med referanser til forskning. De artiklene som blir presentert for å selge dette fantastiske produktet for å "rense" vannet holder ikke til å brukes som fagartikkel på grunnfagstudiet engang. Referansene er mangelfulle og "bevisene" er mer eller mindre ikke holdbare vitenskapelig.

Jeg ville ikke ha brukt 1 krone på et slikt seminar eller produkt. Bare tull og lureri. 

Jon-Ivar Lunds bilde

Jeg hadde forberedt et lengre seriøst innlegg til denne debatten men kom ikke utenom å måtte pisse på flertallet av jordens befolkning som setter sin lit til Snake Oil produkter enten dette skyldes dumhet, uvitenhet, eller religiøs overbevisning. Da jeg gjerne vil opprettholde min gode relasjon til flertallet koker innlegget mitt derfor ned til følgende spørsmål:

 

Hvis vannet i Coca Cola ioniseres, får du da Coca Cola Zero? Forøvrig mener jeg debatten bøs tas videre i et annet forum.

Linux Registered User # 195305