Du er her

Andre ambisjoner

Simen Nordskogs bilde
Forum: 

Mulig jeg banner i kirka nå, men jeg har ingen interesse av å sykle Trondheim-Oslo. Men jeg syns det er gøy å sykle ritt og mine ambisjoner strekker seg til de tur-rittene jeg får tid til å sykle. I år håper jeg på Follorittet, Askerrunden, Lille Jotunheimen i alle fall, forhåpentligvis dukker det opp noen til også.

 

Det jeg lurer på er om det er noen andre i Rye som deler mine ambisjoner og som kan tenke seg å ha en trening eller to i uka, pluss noen ad-hoc baserte turer. Kanskje kan vi melde oss på i denne type ritt og kjøre for den som har prikka inn dagsformen, hva vet vel jeg?

 

Første steg blir vel da kanskje å få samlet 4-5 stykker i løpet av kommende uke og melde oss på Follorittet og ta det derfra. Noen som er keene?

 

Jeg er ingen supersyklist, men trives godt med sykling. Mitt nivå er Birken på ca 3:30 (2007-8) og Enebakk rundt på ca 2:15 (2008).

 

mvh Simen

Marius Jørgensens bilde

Liker meg i fellesstarter hvor jeg faktisk ser konkurrentene, og på treninger som bedre simulerer ritt (fellesstarter). Er knallsikker på at å ligge i en rulle hele treningen hvor nivået er svært ulikt, ikke gir optimal trening for noen.

 

På landeveien har jeg planer om Nordmarka rundt, Vestfold Rundt, Oslo Sykkelfestival, et par ritt på Sortland i august + det jeg måtte ha tid til ellers. Follorittet og Askerrunden er også aktuelle for meg.

 

Syklet Enebakk Rundt i år på 2.03 (fellesstart, ikke Rye-rulle), men da var dagsformen svært god for anledningen ;)

 

 

Simen Nordskogs bilde

Da har jeg meldt meg på Follorittet. Mye jobbing denne uka gjør at jeg begrenser ambisjonene til en trilletur onsdag eller torsdag når det gjelder trening før rittet.

 

Tar gjerne den turen sammen med noen andre. Foreslår et par runder i Maridalen, onsdag i sjutia feks.

Send meg gjerne en e-post for koordinering: simnord@me.com

Marius Jørgensens bilde

Der var jeg også påmeldt gitt :)

Simen Nordskogs bilde

Bra saker!

Marius Ronheim Heiers bilde

Jeg har vel litt av samme tankene som dere gutta :D Trener endel inviduelt og så tenkte jeg å trene langturer med noen av de andre lagene for å være litt sosial.

Liker også å kjøre fellesstarter og gjorde det senest i helga, Baglerrunden.

Det hadde vært morro å fått til et 'lag' som er interessert til å kjøre fellestarter sammen. Som Bjørn Sakseberg skriver om i innlegget fra Ceresrittet(?) så bør jo Rye kunne gjøre det bra i sånne ritt hvis vi hadde fått litt kordinering? Merker jo selv i fellesstartene jeg har kjørt at man kunne gjort mye morro dersom man hadde vært et lag.

Simen Nordskogs bilde

Ser ut til at vi kan bli en liten gjeng her!

Kanskje vi kan ha et mål om en fellesøkt i uka til å begynne med?

Marius Ronheim Heiers bilde

Hvordan trener dere egentlig? Jeg har hviledag mandag, hard dag på tirsdag, rolig onsdag, hard torsdag, veldig rolig fredag, langtur lørda og langtur søndag. Slår gjerne følge med noen.

Simen Nordskogs bilde

Jeg har ikke et så strukturert opplegg, men skulle gjerne hatt det. Jeg har fast langkjøring på SATS hver tirsdag, ellers sykler jeg når jeg har tid, men ønsker som sagt gjerne å ha noen faste treningstider og treningskompiser.

Tirsdager er foreløpig låst for meg. Onsdager ser det ut til at det kan bli en del utesykling med SATS, ellers er de fleste ettermiddagene åpne for trening. Når, og fra hvor, pleier du å legge ut på tur Marius?

 

Follorittet ble en strabasiøs tur for mitt vedkommende, prøvde å holde følge med hovedfeltet i starten, en den rykkvise kjøringa i front gjorde det etter hvert umulig å henge med over alle de små bakketoppene der bak. Fra rundt 15 til 18 km forsøkte jeg og to til å hente inn halen på feltet, som var kun noen få titalls meter foran oss, men vi klarte det aldri. Resten av rittet gikk med sure lår og i diverse større og mindre grupper. Målgang på 2:11, noe som var overraskende nærme teten (selv om det var langt bak) :) 

Marius Jørgensens bilde

Jeg har ikke noe fast skjema. Har en rimelig hektisk jobb, så treningen blir lagt opp rundt totalbelastningen i hverdagen og til ledige stunder. Prøver å få til en langtur i løpet av helga, men det er jo gjerne litt problematisk ettersom det svært ofte er ritt på søndager. Ellers så blir det gjerne trening tirsdager, onsdager og torsdager. Mandager og fredager er som regel treningsfrie dager for meg. Jeg jobber som regel til 17.00, så i ukedagene starter jeg treningsturene rundt kl. 18 fra Pilestredet i sentrum. Legger ofte turene til Maridalen, bakkedrag opp til Tryvannstårnet, eller sykler via Nordstrand og utover mot Son, Ås eller det området. Skal ta meg en rolig tur inn i Maridalen i kveld om det ikke skulle begynne å regne som besatt..

 

Fikk til en langtur i Nordmarka Rundt - traséen på søndag, 17. mai. Fin tur på tross av ekstremt mye pollen og en punktering 2 km før jeg var hjemme igjen. På slutten av turen merket jeg også at det kanskje ikke var så lurt å legge inn blytunge styrketråkk allerede opp Sollihøgda, men det er jo en annen sak... Forøvrig var det litt overraskende med bare snille billister på søndagen (kryss i taket!). Kanskje var det fordi jeg var kledd i rødt, hvitt og blått og med et lite og passende flagg nede på ryggen? :)

 

Når det gjelder Follorittet så skjønner jeg hva du mener, Simen. Jeg måtte selv slippe i en svak stigning rundt 2,5 mil. Det var like etter et strekke med god mot/sidevind hvor jeg ikke fikk fordel av å ligge på noe hjul. Mye sterke folk i det feltet, så jeg tar det ikke som et stort nederlag ;) Rullet vel inn på i underkant av 2.07, akkurat i det startfeltet med 40+ klarte å hente inn tremannsgruppa vår. Neste ritt allerede i morra, så er det Nordmarka Rundt til helga :)

 

Marius Ronheim Heiers bilde

Var dere med i dag på Askerrunden? Haha jeg greide f.. å kjøre feil... plutselig var det ingen der, haha. Må ha missa en av pilskiltene på a4 ark.. :P

Marius Jørgensens bilde

Jepp, vi var begge med, men i hver vår klasse/starttidspunkt. Jeg kom inn litt under 1.29, og var godt fornøyd med det.

 

Du fant fram til slutt? :D

Jon-Ivar Lunds bilde

Jeg tror kanskje du bommet på starten siden du er ført opp som DNS......

Linux Registered User # 195305

Marius Ronheim Heiers bilde

Jeg mista feltet når jeg kom bak en gammal gubbe i en gammal volvo ned de første skikkelige nedoverbakkene. Han lå å sperra i 40 ned bakken. Var noen som virkelig holdt på å fronte med en bil i motgående når  de prøvde å kjøre forbi. Jeg kan kjøre fort der det er flatt har jeg funnet ut og ikke bakker. Haha. Noen bakdeler må det jo være å ikke ha bakkedrag i treningsprogrammet. ;)

Kjørte aleine fra Lierbakken og inn. Missa skilte til høyere der opp til Hallen. Haha... dro rett videre. Tenkte at kansje de hadde vinka oss inn på den lange løypa så derfor fortsatte jeg til 68km, haha. Så plutselig var jeg på Røyken.

Hørte det var noen som hadde gjort det i fjor. En 60 år gammal dame.... og meg i år... haha

Simen Nordskogs bilde

Jeg sykla veterancup i går. Det gikk så det suste! Heldigvis var starten mye mer sivilisert enn på Follorittet, så det gikk an å få varma skikkelig opp før det tok av. Jeg havna etter hvert i et bra gruppe på 8-10 stykker som kjørte fint sammen. Jeg måtte slippe i den siste bakken opp mot mål og havna relativt langt ned på lista, men er likevel fornøyd med ei tid på 1t 50m og en snittfart på 37 km/t på 68 km! 

Cato Roknes bilde

Fant mange fine bilder fra Askerunden på http://www.flickr.com/photos/froy/sets/72157618501407181/show/