Du er her

Eidsvoll-Oslo

Forum: 

Jeg har meldt meg på Eidsvoll-Oslo 20.juni og skal stille til start tross prolaps og alt mulig uforutsett som har kommet i veien for trening. På startlisten har jeg sett at det er et par andre fra Rye som er påmeldt den distansen. Jeg har start kl. 11:24 og har beregnet 3+ timer. Ettersom dette er mitt første ritt lurer jeg litt på hva jeg for all del ikke må glemme av forberedelser eller på selve rittdagen. Har noen et tips eller to til en rittjomfru?

Willy Hugo Nordness bilde

Hva du for all del IKKE må glemme på rittdagen?

Har du husket sykkel'n, skoene og hjelmen så er du faktisk kommet langt :-)

Møt opp med godt humør, fulle flasker, noe godt på lomma og en innstilling om IKKE starte i et tempo langt over egen evne, fest Tidtakerbrikke etter foreskrevne råd og hold øya åpne for grupper som du kan slenge deg med etter at startskuddet har gått, sansynligvis så kommer du til å bruke langt mindre tid enn du nå mener og tror :-)

 

go'tur.

~Fuji~

Takk for svar. Det står at det er en matstasjon på veien. Får man fyllt opp flasker med sportsdrikke der? Og hva slags mat pleier å bli servert?

Willy Hugo Nordness bilde

 

Det får noen andre svare på, tror ikke jeg har stoppet noen gang når jeg tenker meg om :-)

~Fuji~

Håvar Kvisbergliens bilde

Aldri stoppet Willy!! Det var da voldsomt!
Til innlegger: Er sikker noe sportsdrikk eller cola å få på matstasjonen. De pleier også å ha en brødskive og/eller bananer.
Mitt tips når du tross alt ikke skal sitte på sykkelen så mange timer. Spis bra med karbohydrater før start. Vær litt mett, men ikke stappet. Ta med  2 flasker på sykkelen og en på baklomma. Det holder i massevis! (holder kanskje bare med 2, litt avhengig av vær). Ta med mat som er lett å spise. Små porsjoner som er lett innpakkett. I dag debuterte jeg med seigmenn og lakrisbåter i lomma. Fungerte utmerket!  Få i deg sukker/karbohydrater og veske så suser du til oslo!
God tur!

Takk for svar igjen :)

Jeg synes at 60 mil er langt og tre timer er mye på sykkelen, men jeg sulter nok ikke ihjel på veien ;). Det er greit å få litt tip og råd i dagene før rittet. I morgen skal jeg på lngtur for å se an formen igjen. Skal røve meg på 5 mil... woho.

 

Per Christian Dæhlins bilde

Hvis du ikke er vant med å sykle langt så er det er par ting til du må huske i tillegg til alle god råd ovenfor. Velg de dekkene du har med minst mønster og pump dem opp til det maksimale trykket de tåler (det står gjerne på siden av dekket). Du bør også ha med deg en «komme-deg-videre-pakke» med ekstra slange, dekkspaker og pumpe.

 

Hvis du er vant til å sykle i marka så vil du oppleve landveien fra Eidsvoll som mye lettere og raskere. Det er bare to bakker på turen, resten er ganske flatt. Og finner du noen å sykle sammen med så er det flott. Alltid godt å ha noen å snakke med eller en rygg å ligge bak hvis det skulle blåse motvind. Hvis du ikke har pulsklokke så kan det være vanskelig å finne rett tempo. Jeg ville holdt meg i et tempo hvor jeg fremdeles kan føre en samtale uten å bli for kortpustet. Da kommer du greit til mål.

 

Jeg ser du har fått godt råd om mat og drikke. Du får det du trenger av etterforsyninger på matstasjonen på Kløfta. De har vanligsvis saft, maxim, brødskiver og bananer på matstasjonen i Styrkeprøven. Det er viktig å drikke nok, spesielt hvis det blir varmt, men det bør være nok med en flaske i timen. Og hvis du ikke er vant med maxim eller andre sportsdrikker så hold deg til noe enkelt som tynnspedd saft. Selv om distansen virker lang så er det mulig å spise for mye. Det er lett å få i seg mer enn kroppen kan fordøye i løpet av turen.

 

God tur og lykke til
per chr.

Jeg begynner å bli mer beroliget nå som dagen nærmer seg, Rye-trøyen er kjøpt inn og heia-gjengen er plassert. Sportsdrikke og sportsbarer er handlet og lagt frem til pakking og «komme-meg-videre-pakken» er klar. Nå håper jeg bare på oppholdsvær. Den som er mest nervøs nå er nok svigerfar. Tusen takk for tips og råd her på forumet :)

Det gikk over all forventning! Jeg tråkket inn på 2 timer og 29 minutter, en halvtime raskere enn jeg egentlig hadde beregnet. Det morsomste var at jeg ble nummer 9 i min klasse (kvinner 25-29). Det var utrolig gøy å sykle ritt med så mange entusiastiske publikummere, og jeg fikk et par "Heia Rye!" på veien. Neste år skal jeg prøve meg på under 2 timer. Takk for alle råd på veien og god sommer!

Erik Øystein Johansens bilde

Det har vært morsomt å følge deg på denne tråden og se at du har lykkes! Gratulerer!!

Fint å se at det går an å bruke forumet til å få mange gode råd.

 

Lykke til med neste års satsing!!

 

Sykkelhilsen Erik Johansen