Du er her

Paris-Roubaix 2010 - Fabian Cancellaras rykk

Egil Andreas Aasheims bilde

Rykket til Fabian Cancellara i årets Paris-Roubaix var et skoleeksempel på hva man kan oppnå med en uventet manøver: Alle sitter og venter på rykk og hardkjør i brosteinspartiene, men Cancellara rykker i et lett parti - der ingen venter det - og resultatet kjenner vi alle...

 

For Cancellara, som hadde vunnet Ronde van Vlaanderen én uke tidligere, var dette kanskje den eneste måten å komme seg unna på. Alle de andre favorittene punktmarkerte ham gjennom de vanskelige brosteinspartiene, der feltet normalt sprekker opp, og der det er forventet at de sterkeste rytterne vil prøve seg. Men i flatt terreng er det faktisk ikke så vanskelig for Hushovd, Boonen, eller en av de andre av samme kaliber å holde hjulet til Cancelara. Han var derfor nødt til å skaffe seg en luke for å kunne kjøre fra.

 

Kommentatorene i TV2 gjorde et stort poeng av at de andre "satt og sov" da Cancellara dro i fra. Men det er jo akkurat det som er poenget: Det var et lett parti på asfalt, fire-fem ryttere lå noen meter foran og vanskeligjorde derfor rykkforsøk, de andre favorittene satt antakelig og planla hvordan de skulle takle neste brosteinsparti, om 2-3 km, og dermed lå alle forholdene til rette for en overraskelsesmanøver. Vous à la, Cancellara!  :)

 

Se oppsummeringen på TV2:

www.tv2.no/play/sport/sykling/siste/?progId=417685

 

 

Synlig: 
Privat - kun for gruppens medlemmer