Du er her

sportsklubbenrye.no = vente,vente,vente!

Willy Hugo Nordness bilde
Forum: 

Personlig så er jeg innom en handfull forum hver dag, innom de fleste sykkelklubbers nettsider også flere ganger pr uke, dette fungerer kjappt og effektivt UTENOM når man er på egen klubbs sider!

sportsklubbenrye.no går treeeeegt og har vel egenlig gjort det lenge,

er det bare hos meg eller plages andre også med dette?

Martin Paul Hoffs bilde

 Opplever det samme. Men, er allikevel sinnsykt imponert over hvor bra sider Rye har fått nå - et kvalitetsnivå på hjemmesiden og forumene (inkl personlig innlogging med en menge funksjonalitet) som langt overgår det man typisk ser andre steder. All honør til websjefen (Ståle berg?). 

Remi Wisting-myhres bilde

Det går veldig treeeeeegt hos meg også. Det har det gjort en stund. Er det fordi vi har så bra nettsider med altfor mye trafikk samtidig at serveren blir overbelastet? Er jo en ønsketenking det men... De fleste andre forumer/hjemmesider jeg er inne på daglig spretter opp på null komma niks, men ikke våre egne. Ja, all honnør til Ståle som holder sidene våre i så bra stand.

Rune Hellems bilde

Er forsåvidt enig i at responstiden på siden kunne vært bedre, men opplever den i bunn og grunn som grei nok. Er nok muligens en del enkle grep som kan gjøres for å forsøke å forbedre responstiden (indekser i databasetabeller osv). Som det blir nevnt så er det jo Ståle som er sjef web (og mere til) i klubben, og siden responstiden i bunn og grunn er grei nok så er det vel et spørsmål om det vil bli prioritert på en ellers sikkert så lang liste.

MEN - siden klubben baserer seg på frivillig innsats og dugnadsarbeid, så er det sikkert ikke umulig at hvis en der ute innehar kompetanse på administrasjon og tuning av Drupal (oppgradere til aller siste versjon kan kanskje bedre responstiden), webservere  og tuning av disse (Apache?) og database, så er det sikkert ikke umulig å avlaste Ståle litt - og la det telle som årets dugnad :-)

Willy Hugo Nordness bilde

Det var da enda bra det ikke bare var hos meg, det er litt rolig langtur over hastigheten på sidene,

men det er jo å leve med for å si det slik :-)

(Enig i all honør til Ståle, disse sidene blir egentlig bare bedre og bedre jo mer man bruker de og ser mulighetene faktisk )

~Fuji~

Espen Unaass bilde

 Du får gjøre som meg, ha en pc til surfing og en til Rye sidene. Dermed kan du multitaske andre andre ting mens Rye-siden lastes. 

Ståle Bergs bilde

Er også enig om at responstiden har vært for dårlig.

Har vi dag blitt flyttet til en annen server hos vår hosting leverandør,
samt at jeg har skrevet om noen dataspørringer i påmeldingssystemet.

Håper at dette har bidrag litt, men ønsker gjerne hjelp til optimalisering av mysql og apache.
Drupal6 er i utgangspunktet et veldig raskt og solid system. Men vi har veldig mye egenutviklede tilleggsfunksjoner som det er kan gjøre systemet tungt av å til. Optimalisert av disse tilleggsfunksjonene skjer stadig.

Ståle

Jon-Ivar Lunds bilde

Jeg synes det går merkbart raskere (1-2 sekunder) å bruke IP adresse direkte fremfor FQDN, og det er mye raskere enn den bitte lille forsinkelsen DNS oppslag skulle tilsi. Problemet ved å bruke IP adresse er at det åpnes en ny tab for hver link som aksesseres. Jeg tror dette heller i retning av et apache problem. Det meste om tuning av apache 2.x finner du her: http://httpd.apache.org/docs/2.0/misc/perf-tuning.html

Linux Registered User # 195305