Du er her

Sentrum -Hvervenbukta

Ole Petter Vestlis bilde
Forum: 

Lurte på hvordan mann sykler ut til hvervenbukta fra Sentrum?

Eelco Van Weerdhuizens bilde

Hei, hvis du starter hos det nye Opera bygge. Herfra er det bare å følge fjorden først til Sjursøya. Litt før Sjursøya er det en gang/sykkelbro opp mot hovedveien (E6). Ta opp den og det finnes en bra sykkelvei opp til bensinstasjon (Shell/7-eleven). Herfra er det best å sykle på E6 (det finnes sykkelvei også ved siden av fjorden men på raceren er den ikke så fin). Du følger E6 forbi malmøya og ulvøya helt til E6 bøyer till venstre bort fra oslofjord. Der kommer en første avkjøring (ljansbrukveien) til høyre som du bør ta. Sykkle opp her og ta høyre på rundkjøringen. Første parkeringsplass er hervenbukta.

Lykke til

 

Du kan sykle langs Mosseveien E18 fra Operaen og hele veien ut til Hvervenbukta. Sjekk sykkelkartene på Samferdselsetatens hjemmeside www.samferdselsetaten.oslo.kommune.no/sykkel/sykkelkart/article136651-31...

Se opp for glasskår!

Eelco Van Weerdhuizens bilde

Beklager, mente selvfølgelig også E18:-)

Marius Jørgensens bilde

Jeg foretrekker å sykle gjennom gamlebyen og opp til Nordstrand via Kongsveien som passerer Sjømannsskolen. Følger så veien helt til det går bratt nedover igjen og man må velge å ta til venstre eller høyre i et vikepliktskryss. Tar til høyre i dette krysset. Tar deretter til venstre i første lyskryss og følger denne veien til første rundkjøring hvor jeg tar til høyre. Sykler over E18 og rett gjennom rundkjøringen og rett fram videre 250 meter. Da er man framme :-)