Du er her

Skrivemåte av SK Rye i ritt... ?

Martin Paul Hoffs bilde
Forum: 

 Høres kanskje ut som en litt sær ting å bry seg om, men jeg synes stadig det er (litt) irritererende at klubbens medlemmer bruker svært forskjellige navn på klubben ved påmeldinger på sykkelritt. Noen bruker "Rye", noen "SK Rye", og noen "Sportsklubben Rye". Se f.eks denne listen fra Farrisrunden (som også skiller mellom "RYE" og "Rye"..):

 

http://www.farrisrunden.no/index.php?txt=resultatliste&ny=klubbliste&param=arrangement

 

Om det fantes en standard hadde det vært mye lettere å ta ut lister (eller søke frem til) på alle Rye deltagerne i et arrangement. Det finnes kanskje en standard? "SK Rye"?

 

Rune Hellems bilde

Fantes en artikkel om dette, men klarte ikke å finne tilbake til den, kanskje det var på den gamle websiden vår at den var. Anyhow, mener bestemt at det var "SK Rye" som var den _godkjente_ skrivemåten (vel vitende at jeg nå legger meg sjøl lagelig til for hogg om jeg tar feil, men det gjør jeg jo ikke for jeg skriver jo SK Rye, og det jeg gjør er jo fasiten ;-) )

 

Men, helt konsekvent får det ikke blitt da man f.eks i Vestmarkrittet ikke skriver inn klubben selv, men velger fra en nedtrekksliste...da ble det noe sånt som "Sportsklubben Rye Sykkelgruppe" på meg. Alternativet for å kunne skrive selv var å betale engangslisens...

 

Avsluttningsvis så jeg et forslag til de med redaktørrettigheter som leser dette...legg det inn som en posting på  "Ofte stilt spørsmål"...

 

 

Det er noen år siden vi hadde dette framme på hjemmesiden, og det er helt riktig som det påpekes, at korrekt navneforkortelse for klubben er Sk Rye.

Vi ønsker at Sk Rye skal brukes i alle sammenhenger - også ved påmelding til ritt.

Etter hvert kan vi håpe at arrangører av ritt som legger klubbenes navn ut som valg på rulletekster kan ta seg bryet med å sjekke offisielle klubbnavn og forkortelser. Vi skal gjøre noen framstøt for å minne arrangører og kretser om dette.

Hilsen
Lars Åge Hjelseth
Leder Sk Rye
 

Erik Øystein Johansens bilde

Legg merke til en liten detalj. Lars Åge skriver "Sk Rye" med stor "S" og liten "k". Dette er korrekt da dette er en forkortelse for "Sportsklubben" og ikke "Sports Klubben" som forkortes med "SK".

 

Hilsen Erik J.

Sk Rye

Martin Paul Hoffs bilde

 Supert - takk for svar! :-)

Dag Julius Moes bilde

 

Det kan virke som om denne "feilen" er rimelig konsekvent?

På lisensen min står det "SpKl. Rye Sykkelgruppe" - kan virke som om dette er det fulle navnet på Sk Rye hos NCF? 

 

 

Erik Øystein Johansens bilde

Det riktige hadde vært "Sk Rye - sykkelgruppe". Jeg ser at NCF har skrevet i sin lisensoversikt "Sportklubben Rye - sykkelgruppe".

 

"Spkl." er muligens ment som en presisering av "Sportsklubben" slik at det ikke kan forveksles med "Sykkelklubben".  Ellers så er forkortelsen "SpKl" feil siden vi ikke skriver "Sportsklubben" med stor "K" inne i et ord.

 

Helt enig med deg at det er mange merkelige stavemåter av det forkortede klubbnavnet vårt. Det riktige er "Sk Rye" eller skrevet helt ut "Sportsklubben Rye".

 

Hilsen Erik J.

Ole Andreas Fuglesangs bilde

Klubben heter Sportsklubben Rye og det minst forvirrende ville vært om alle kaller Sportsklubben Rye for Sportsklubben Rye i alle sammenhenger. Sk er ikke engang et norsk ord og forkortelser skal vel ha punktum etter seg.  Grasrotandelen min går forresten til Rye Sportsklubb.

God created dirt
-Dirt don´t hurt

Espen Unaass bilde

 Det er svært ofte ikke plass til å skrive Sportsklubben Rye i påmeldinger til diverse arrangementer.