Du er her

L'Étape du Tour 2010

Jonas Sundets bilde
Forum: 

JonasDa var Tour de France over for denne gang og vi sykkelentusiaster kan omsider begynne å være litt produktive igjen på dagtid. Jeg vil hevde at de som så den 17. etappen og hvordan Alberto og Andy måle krefter opp Col du Tourmalet trolig ikke fikk et helt rettferdig bilde av hvor bratt og lang denne stigningen egenlig er for oss dødelige. Så her er en liten anekdote fra en av de mange som har fått kjenne etappen på kroppen.

 

På søndag for en drøy uke siden syklet undertegnende sammen med rundt 9500+ syklister L'Étape du Tour 2010, et amatørritt i en tilnærmet identisk trasé på stengte veier som gutta sjøl syklet torsdag 21. juli. Over 181,4 kilometer ålet en tilnærmet uendelig bølge av syklister seg over rullende småveier i vakker fjellnatur og fjellpass i form av Tour de France klassikere og førstekategoristigninger som Col du Marie-Blanque, Col du Solour og målgang på toppen av Col du Tourmalet på hele 2215 moh! Dog hadde vi et atskillig bedre vær enn proffene, men baksiden var da også at godværet ga oss høye temperaturer som selvsagt kuliminerte på over 30 grader mot slutten da bena var som tyngst og fjellet som brattest. Med akumulert stigning på nærmere 4400 høydemeter ble dette en litt tøff affære for en stakkars triathlet med triathlon spesifikk trening i kroppen ( merk: olympisk normaldistanse), men grunnform og jernvilje holdt da til en viss grad stand og jeg fikk til slutt karret meg over timing matta på toppen, som for øvrig var flittig dekorert av ymse spy-pizzaer.

 

Kompakt krank og/eller lettere utveksling hadde absolutt vært en fordel for mine trøtte ben, og dessuten er ikke disse franske cyclosportif'ene og engelske Sky fansene særlig rutinert eller interessert i lagarbeid og organisering, en skikkelig bra Rye-rulle hadde virkelig gjort susen i oppkjøringen. Vil rette en stor takk til Rye medlemmer Håvard Torpe og Jonathan Bloomfield for små oppmuntringer da det virkelig trengtes rundt de siste 7-8 kilometerene. Det ryktes også at noen eldre Rye herrer var med i løpet og ønsker selvsagt å få gratulere disse og med et flott ritt!

 

-Jonas

 

PS! Er det noen som er interesserte og ønsker tips for hvordan man kan være med i dette rittet er det bare å ta kontakt.