Du er her

Lisens ski??

Bjørnar Torsens bilde
Forum: 

Hei.

Jeg har tenkt til å gå noen skirenn i 2011, og også rulleskirennet opp til tryvann nå i 2010. Men har ikke lisens. Kjøpes det gjennom klubben som på sykkel?  Er det pr. kalenderår? Hva er prisen?

 

Blir det noen felles økter på ski i regi av klubben?

Jeg har kondis, men null teknikk og skulle gjerne fått noe innspill på teknikk....

Rune Hellems bilde

Ståle Bergs bilde

Mulig at jeg tar feil her, men Sportsklubben Rye er ikke tilknyttet Norges Skiforbund.
Det vil si at klubben kan ikke bestille skilisens for klubbens medlemmer.

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Helt korrekt Ståle at skigruppa har valgt å stå utenfor NSF. Tidligere så var turrenn innenlands unntatt lisenser og det var et faktum at medlemskap i NSF forplikter (loddslag og annet dilldall).

For turrenn i utlandet har det vært påkrevd lisens bestandig.

Det beste er Bjørnar at du kontakter NSF så sender de deg underlag og giro for lisens. Tradisjonelt har alle i skigruppa også ordnet påmeldinger selv.  Da har man stålkontroll på egne utlegg, bekreftelser etc. + at skigruppa slipper kontor/adm.arbeid.

Følg med på hjemmesiden det vil snart bli lagt ut info om fellestreninger. Meget mulig at jeg vil dra igang en gruppe 2-trening så snart det blir skiføre da med vekt på klassisk skiteknikk.  Tror det er mange som har behov for å få inn bedre balanse og tyngdeoverføring.

Hjemmeleksa nå på høsten i forhold til bedre teknikk er å gå rulleski, trene litt utholdende styrke (mandager på NIH) og gå skigang i motbakker med og uten staver. Blir du med på alle skigruppas fellestreninger så får du ihvertfall rikelig av det siste. Heng deg i ryggen på en av de erfarne, så lærer du fort "how to do" .

Klassisk skihilsen Reidar