Du er her

En liten oppfordring til ryttere i Rye

Geir Pettersens bilde
Forum: 

Rye er delt inn i mange ulike lag som trener sammen mot felles mål hele våren.

 

I lagkonkurranseritt, slik som på Nordmarka Rundt i dag, er puljene fordelt mellom disse lagene. Likevel er det alltid endel personer som stiller i disse puljene uten å tilhøre noe lag. Hvis du er en av disse så oppfordres du STERKT til å spørre kapteinen på laget i pulja om du kan få kjøre med laget og hvordan du eventuelt skal gjøre dette. 

 

De raskeste lagene i Rye holder høy fart og kjører med små marginer. Flere av oss har opplevd katastrofale velt. En sentral del for oss som er kapteiner på lagene er derfor å sikre at alle kjører trygt. I tillegg terpes det konstant på små detaljer som skal sikre hele laget større framdrift.

 

I Rye15 tar vi derfor i utgangspunktet aldri inn ryttere i rulla som ikke har trent med oss eller som vi ikke vet hvordan kjører. Dette gjelder særlig de første timene på et ritt. Ryttere vi ikke kjenner må derfor regne med å bli plassert helt bakerst, dvs. bak vår hale og uten å rullere inn i vår hale. Vi ber om at dette respekteres. Noen timer ut i rittet, når intensiteten har roet seg, kan du heller rullere framover på halen og spørre halesjefen om du kan kjøre i rulla.

 

Årsaken til denne oppfordringen var at vi opplevde en del ganger på Ring3 og mot Sollihøgda at en rytter i Rye-trøye kom framover på vår hale, for deretter å bli henvist bakerst, før han igjen rullerte fram. Hver gang det skjedde ble det skapt luker som folk i vårt lag måtte tette. Personen det gjelder har sikkert god kjørestyrke og det er mulig han ville kjørt trygt i rulla, men det kan jo ikke vi vite.

 

For øvrig tok vi inn ukjente ryttere i rulla etterhvert, men det var først etter ca. to timer, når terrenget ble mindre teknisk vanskelig. Dette var personer som holdt seg helt bakerst på halen da de fikk beskjed om det.

 

Dersom vi kan virke avvisende mot ryttere vi ikke kjenner på ritt så er dette altså årsaken. Alle ukjente ryttere som kjørte med oss fra start er naturligvis velkommen til å trene med oss, og da får du selvfølgelig også være med på lagkjøringen i ritt.

 

Med vennlig hilsen,

Geir Pettersen

Rye15

 

Anders Åsbergs bilde

 Jeg støtter Geir fullt ut i hans henstilling. 

Anders Åsberg

Kaptein XP

Svein Skandfer Hanssens bilde

Det overrasker meg at dette ikke er innlysende?

De ulike lagene trener jo sammen på rullekjøring og blir dermed godt samkjørte. Som representant for de som sykler mest terreng, men synes det er gøy å være med på f.eks Vestfold rundt, har jeg alltid ment at lagene får kjøre "uforstyrret" i puljestarten. Det føles jo heller ikke spesielt bra å planlegge et ritt ut fra bare å ligge på halen og snylte på de som jobber i front. Det vil jo gi en hyggelig slutt-tid som en i liten grad har bidratt til selv. Dermed stiller jeg i fellesstarten så lenge jeg ikke prioriterer å være med på lagtreningene.

Life's a beech