Du er her

Villmannskjøring

Cato Roknes bilde
Forum: 

Hei

 

Jeg fikk en lite hyggelig tilbakemelding på Ryesyklisters villmannskjøring fra en kollega. På tirsdag litt før kl 20.00 var han på vei opp bakkene fra Hammeren mot Bjørnholt. Han møter da flere større grupper godt uniformerte Ryesyklister som kjører som villmenn ned bakkene. Gjerne to og tre i bredden og med kutting av svinger. Dette er ikke noen god reklame for Rye og jeg anmoder derfor at det tas hensyn når siste del av Vuelta a Tirsdagsrunden skal kjøres. Dette har vært tatt opp før men bør tydeligvis gjentas.

 

Cato

Willy Hugo Nordness bilde

Tirsdagsrunden er jo beryktet, i tillegg så har de plasert denne "vi eier skogen" økta på de aller mest trafikkerte veiene!

Selv ungår jeg Rye trøya hvis jeg er på grus før Birken, aller helst hopper jeg over grus inntil galskapen før Birken er over!
 

HELDIGVIS er det ikke BARE Ryefolk dette dreier seg om, men vi er godt representer og Tirsdagene er ekstreme og ikke minst svært farlige spess på strekningen Bjørnholt - Hammern, Nordmarkas E6 ..

~Fuji~

Dette er veldig farlig strekning i marka selvom den ikke er den strekningen det ferdes flest folk. Derimot bruker de fleste bilene som skal inn til stuene i marka denne strekningen og mange av disse bilene i likhet med syklister holder ikke lav hastighet her. Selv har jeg opplevd at jeg nesten traff en bil i fronten  på vei ned denne bakken. Selv hadde jeg ikke mer 30-35km/t ned her da men det hjelper lite når bilen du møter har 50-60km/t. Jeg bruker stortsett alltid Ryebunaden når jeg er ute å sykler å er stolt av å bruke norges flotteste sykkedrakt. Men jeg vil ikke oppleve å lese i avisen at en av mine sykkelkollegaer har blitt alvorlig skadet og i hverstefall blitt drept som en følge av villmanskjøring i marka.

Ta det med ro det er ikke fra Bjørnholt til Hammern vi vinner Birken

Bjørn Hofflund-Nystad

Helge Rege Gårdsvolls bilde

 Var selv ute å syklet tirsdag for et par uker siden, og på strekket mellom avkjøringen ved Hakadal og Kikut kom de raskeste fra tirsdagsrunden forbi. På bred grusvei strøk de forbi så tett på styret mitt at de tydeligvis ville trene på rulletrening, og la seg inn igjen så tett på mitt forhjul de kunne komme. Dette er en helt unødvendig måte å passere medsyklister på, så håper tirsdagsrunden kan være et godt eksempel for andre å ikke bedrive slik. 

 

At det ikke bare er ryefolk som kjører som villmenn i Nordmarka er helt sant, men at alle andre er idioter er ingen unnskyldning for å gjøre det samme. Skal jeg kunne gå ut i mediene på en troverdig måte å snakke om forhold mellom syklister og andre, enten det er bilister i trafikken eller brukere av marka er jeg helt avhengig av at vi oppfører oss. Hvis ikke kan vi bare glemme å kunne delta i diskusjonen. Får jeg motargumenter om dårlig oppførsel av Rye vil jeg presisere hvordan vi skal kjøre, og at vi ønsker idrettslig aktivitet i et miljø preget av humør, hjelpsomhet, ærlighet, åpenhet og respekt, være seg på veien eller i skogen.

 

Helge - mediekontakt. 

Erik Øystein Johansens bilde

Støtter deg fullt ut Helge!

 

Tirsdagsrunden bør kanskje vurdere å legge om løypa? I det minst bør man si at "målgang" er et sted godt før Kikut, samles der og så sykle rolig i samlet flokk ned til Maridalen.

 

Erik

Kristoffer Solems bilde

Jeg har vært med på tirsdagsrunden hver uke siden DSSP. Det er fantastisk flott trening og særdeles ritt (les Birken) relevant. Jeg har faktisk ikke opplevd en eneste negativ episode på de øktene og de gruppene jeg har vært med i, så litt synd at man basert på noen få erfaringer begraver tirsdagsøkten.  

 

Jeg ser likevel at konflikter kan oppstå og da spesielt i august måned hvor flere vender inn i marka etter ferie. Forslaget om å endre ruten i denne perioden kan jo funke. Opprinnelig var jo ruten inn i Sørkedalen med avslutning på Brekke.

En fin rute hadde vært Bogstad - Sørkedalen skole - Langlia - Sandungen - nåværende runde motsatt vei til Brekke. Eneste kritiske punkt vil være den smale og humpete veien langs med toglinjen. 

 

Kristoffer 

Helge Rege Gårdsvolls bilde

 Vi forsøker ikke å begrave tirsdagsøkten Kristoffer, og jeg sier på ingen måte at alle passeringer som gjøres er slik jeg reagerte på. Snakket med dette med broren min i kveld, og han har vært like oppgitt som meg over dette. Som han sier så er vi begge to erfarne med å sykle på landeveien, men hadde det vært kona hans så ville hun trolig endt i grøften. Da er det klart at man kan være oppmerksom på å gjøre passeringer på en god måte. Det er positivt at ruten er lagt slik at der vi var er det få syklister, og enda færre gående, men nettopp når veien er omtrent tom er det ingen grunn til å stryke forbi andre syklister i stedet for å legge seg over i det andre hjulsporet. 

Vi må være bevisste på at det som for oss som erfarne syklister er helt greit kan være ubehagelig for andre, både syklister og gående. Jeg håper Rye kan ha et rykte der vi er et positivt eksempel når vi er på tur, og da må vi være bevisste. Dessverre er det som saken tidligere i Nordre Aker Budstikke, og at jeg har hørt fra flere at Rye ikke har det beste ryktet, ikke alltid slik. Da må vi jobbe bedre både internt og eksternt for å gjøre forholdene bedre for alle som ønsker å bruke marka og veien. 

Rune Hellems bilde

Jeg fikk samme tilbakemelding i går, gjaldt torsdag ettermiddag/kveld hvor det ble kjørt intervaller på veien opp fra Hammeren. Vedkommende kollega beskrev det ikke som villmannskjøring, men at mengden med Ryesyklister som sykla opp og ned gjentatte ganger gjorde at man måtte passe seg godt når man gikk etter veien.

Ett innspill til debatten kan jo være å vurdere å legge intervalløktene litt lengre fra Hammeren/Ullevålseter hvor "folk flest" ferdes.

Tony Farinhas bilde

 

 

Jeg var med på torsdag på intervallene og ja det var ca 15-20 Rye syklister på intervallene. Jeg tar selv veldig godt hensyn til både gåere og syklister ,men par av Rye syklister la seg helt inn til forhjulet mitt når de passert meg oppover slik at jeg måtte bremse opp i oppoverbakke !  Så ja , noen syklister er for nærgående mot sine egne medlemmer også , som Helge har kommentert tidligere. Men jeg la også merke til gåerne denne kvelden og jeg så et par med en lite unge hvor  faren gikk demonstrativt midt i veien slik at det var nesten umulig å passere ham . Jeg vet ikke om det var Rune Hellem's  kollega , men jeg håper ikke det !  Om man går eller sykler , så bør man ikke provosere andre på sin tur !

Rune Hellems bilde

 Jeg kan med høy grad av sikkerhet garantere at det ikke var min kollega da han ikke gikk tur i par :-)