Du er her

Rutevalg Oslo - Gjøvik

Trond Bye-Børresens bilde
Forum: 

Jeg vurderer å ta en skikkelig langtur fra Oslo - Gjøvik (og kanskje tilbake også), men er ikke så kjent på de trakter. Er det noen som har syklet her før, og vet hvilke veier man kan benytte og ikke.

 

Jeg har plottet inn en midlertidig rute på http://www.bikemap.net/route/1197319 men veldig mye av syklingen foregår på RV4, og vet ikke om den muligens er for trafikkert for at man kan ferdes forsvarlig med landeveis-sykkel.

 

Hvis noen allerede har en rute liggende på nett ett sted, hadde jeg satt pris på en link til denne. Hvis du ikke har en eksisterende rute, men har tips om rutevalg eller ruteendringer i forhold til ruten over fungerer dette like bra for meg.

 

Er selvfølgelig hjertelig takknemlig for all informasjon som angår denne distansen. Om det så måtte være valg av spisested underveis, informasjon om kvalitet på underlag eller veiarbeidsområder, steder man burde unngå, steder man burde besøke på veien, eller ja tilogmed togtider hjem igjen dersom man skulle bli for sliten eller bruke for lang tid til at turen ned igjen ikke lar seg gjennomføre.

-tb-

Cato Roknes bilde

Du kan jo ta styrkeprøvetraseen opp til Minnesund og vestsiden av Mjøsa over Feiring opp til Gjøvik.

Trond Bye-Børresens bilde

 Ja, dette ser ut som et bra valg, var jo fine veier å vi syklet på lillehammer - oslo, kanskje jeg tilogmed kjenner meg igjen.

Takk for kart-linken, den skal herved plottes inn og memoreres :)

Er født og oppvokst på Toten (Lena) så må vel si å være på hjemmebane her. Når jeg en sjelden gang lufter landeveissykkelen tar jeg gjerne veien om Nannestad-Hurdal-Lygna-Eina (første avkjøring til Lena gjennom Kolbu)-Lena,  retur går gjerne motsatt Mjøsa Rundt løype mot Minnesund over Minneåsen og til Hurdal ....osv. Mye mindre trafikk, flere bakker og bra asfalt på dette valget. Fra Lena kan du enten ta småveier til Gjøvik (ca 20km) eller følge Mjøsa Rundt løypa. Har ikke fått rotet meg til å gps logge turen, enkelt å finne frem.

 

Tar du turen på terrengsykkel har jeg bra grusløype fra Lena til Sognsvann gjennom Totenåsen-Hurdalsåsen-Romeriksåsen-Nordmarka, veldig fin tur det også.

 

Trond Overn

Trond Bye-Børresens bilde

 Ah kult, skal titte litt på kartet og finne den veien du beskriver, så har jeg flere alternativer å velge mellom. Mindre trafikk er jo alltid et stort pluss! flere bakker sies vel at skal være bra for formen og bra asfalt er jo absolutt noe jeg verdsetter høyt når det gjelder landeveis-sykling :)

takk for innspill :)