Du er her

Erfaring med å sykle til Hemsedal?

Forum: 

Jeg skal til Hemsedal i helga, og vurderer å sykle opp på fredag. Er det noen som har noe erfaring med dette? Tar nordmarka rundt traseen til Hønefoss, så følger man hovedveien mesteparten av veien? Er det noen steder det er mulig å ikke sykle hovedvei?

 

Tenkte å sykle over fjellet der hovedveien går langs krøderen, ser ut som det er asfalt der. Noen som er kjent som i området?

 

Henrik

Fredrik Smiths bilde

 Ser ut som du må bruke litt tid på Google Maps Street view. Glimrende for planlegging av den typen tur. 

Hei, jeg har planer om å sykle til Nesbyen i sommer. 

Da vil jeg sykle følgende rute;  Oslo-Sandvika-Asker-Liertoppen-Drammen (via Gamle E18)-Modum (forbi Blaafarveverket)-Sigdal-Eggedal-Haglebu- og så ned på R7 i Bromma.  På denne ruten er det mye mindre trafikk enn på E16/R7 .Fra Bromma er det noen få km før sykkelsti til Nesbyen. I Nesbyen ville jeg valgt å sykle på østsiden av Hallingdalselva til Svenkeud- deretter noen få km på vei før sykkelsti til Gol.  Normalt er  ikke sykkelsti aktuelt for landeveissykling, men i denne delen av Hallingdal er trafikken så tett og veien så smal, at sykling i veibanen rett og slett bør minimeres ...

God tur!

Jeg syklet hjem til Nesbyen i 2010 og fulgte da nesten samme ruten som Pål beskriver borsett i fra at jeg syklet Liertoppen - Sylling - Vikersund - Sigdal. Denne turen syklet jeg en fredag i juli 2010 og jeg følte meg til tider veldig alene, det er ikke mye trafikk ved Sylling eller gjennom Eggedal. Det var en flott tur i stekende sol.

Ruten Pål beskriver videre til Gol er også fornuftig. 

Returen til Oslo tok jeg langs Rv7 og E16, noe som forløp uten problemer. I flere av de mest trafikerte områdene er det gode alternativer til å ligge på E16 enten i form av en sykkelsti (fra Hønefoss til Utøya og Solihøgda til Oslo via Sandvika), eller veier med lite trafikk (gamle E16 forbi Utøya og Bærumsveien (der vi sykler Nordmarka Rundt) som et alternativ til sykkelstier langs E16). 

God tur!