Du er her

spise under ritt

Thomas Erik Ødegaards bilde
Forum: 

Hei

Jeg sliter litt med å få i meg næring under løp jeg har allergi mot sjokolade,nøtter og noen andre ting, jeg tenker på å prøve vestlands lefsa eller drikke yougert, fikk et tips med loff og honnig men er ute flere tips.

Kristoffer Solems bilde

Hei,

 

Her gjelder det kun å benytte ting som du selv liker og som funker for deg.

Min erfaring er hvertfall som følger:

1. Jo kortere, hardere og mer intenst rittet er dess mer raske karbohydrater (les sportsdrikk og gel)

2. Jo lenger rittet er, dess mer variasjon trengs

3. Brødskiver funker kanskje i en eller to serveringer men etterhvert går du lei

Jeg spiser ofte lefse på tur, men ikke så ofte i ritt da det det blir litt tørt. Ellers kan jeg anbefale Nutridrink Compact for type Mjøsa Rundt/Styrkeprøven. Kan has på lommen direkte eller i en Camelback. 

 

Kristoffer 

 

Jon-Ivar Lunds bilde

http://nutricia.no/nutridrink/ for laaaange ritt. Finnes hos ditt lokale apotek.

 

 

Linux Registered User # 195305

http://www.sportsklubbenrye.no/node/16505

 

Leverandøren her leverer også carbo og proteindrikk som er supert under og etter ritt. Har testet dette endel selv siste året, og overgår sjokolade, lett! De selger brett med 16 små flasker, så kjøp et sånt og test. Du kan teste 300 calori eller 400 calori variant. 400 er nok rimelig hardt for magen, så jeg har endt opp med 300 calori varianten.

 

Brødskive funker etter min mening ikke i ritt kortere enn 30 mil... med mindre det går sakte i feltet eller du er for start for laget ditt. Testet det på mjøsa rundt i fjor, og også der er tempoet for høyt til at det fungerer veldig bra. Det er ypperlig treningsmat, men med høy puls og hard kjøring, så trenger man noe kjappere, letter og mindre tørt, etter min erfaring.

Roger Eilertsens bilde

 Hei

Jeg har i alle år sutta på sukkerholdig drikke. På oppvarming og konk. på tirsdag prøvde jeg det stikk motsatte. Musliefrokost 2,5t før start. Så kun drikke med elektrolytter/salter på oppvarming og under rittet. Trodde jeg kom til å få det hardt etter 1 time, så jeg hadde med ei flaske med sukkerdrikke i tillegg til 1,5l med High5 ZERO(kun salter) i camelbacken. Flaska med sukker ble stående ubrukt og jeg hadde ikke antydning til lavt blodsukker/føling. Bare godt trøkk i beina hele veien. Tid 2,02 med L40.  Kommer til å prøve samme greia på første halvdel Nordmarka rundt. Blir nok nødvendig med litt sukker på slutten.

Hilsen Roger Eilertsen

Espen Fossheims bilde

Jeg er enig med Roger om at det er viktig å spise mange trege karbohydrater i god tid før selve rittet. For min del med start kl 09:10 begynte dagen kl 07:30 med en real prosjon havregrøt med musli kokt i kokosmelk (MCH fett). Dagen før besto av fullkonspasta opp etter øra. Så blander jeg elektrolytter med ekstra dose magnesium (mot kramper) i flytende føde.

I tillegg brukte jeg en helt smaksnøytral Carboflex (http://en.wikipedia.org/wiki/Maltodextrin) rett i drikken med en oppløsning på ca 5%. Du kjenner knapt at det er noe i vannet men tilfører ultrarask energi underveis i små doser. På lomma hadde jeg tre små high 5 isogel (50/50 gel/vann) på baklomma. Det går mye fortere ned i fart en ren gel. Alt gikk med under selve rittet bortsett fra at jeg hadde igjen over en liter drikke. Men det bedre med for mye vann så lenge man holder med i bakkene...

Neste gang tror jeg at jeg går for snaue 2 liter - alt to fulle maxim flasker. Dvs. litt under en liter i timen.

/espen

 

 

/espen

Under ritt blir disse Maxim-energibarene tørre som sponplater i kjeften, og svært vanskelige å få ned imellom pust og pes. Noen som vil anbefale en energibar som er mer lettoppløselig i munnen. Mye gel og sukkerdrikke kan lett bli kvalmende og det er godt å spise noe. 

Johan Martin Navas

Espen Narums bilde

Har de siste årene spist mye havregrøt. En munnfull havregrøt iblandet sukker og evt andre ting i en plastpose som knytes igjen. Når jeg skal spise fiskes denne opp fra lomma, det bites hull i posen og grøten trykkes inn. Den går rett ned uten noe form for tygging, kunsten er å ikke lage den for tykk.

 

EspenN

EspenN