Du er her

Montebellorittet: Fulldemper eller Hardtail

Carl Jacob Sommerfelts bilde
Forum: 

Skal kjøre Montebellorittet for første gang i år. Er det noen i Rye som har erfaringer fra det? Lurer på om stipartiene er tekniske, slik at det lønner seg med fulldemper, eller om det er like greit å kline til med hardtailen. Andre tips om løypa mottas også med takk!

 Hei,

Syklet rittet i fjor på hardtail, og tror jeg vil anbefale dette. Det er ikke så mye teknisk sti, og forholdsvis mye bakker på grus og asfalt..

Lykke til

Carl Jacob Sommerfelts bilde

Men dekkvalget bør kanskje ikke være Furious Fred?

Hei !

Stipartiene er ikke kjempetekniske, så hardtail er å anbefale. Det er et langt parti på grus oppover helt i starten. Her tjener man mye på å ha så lett sykkel som mulig. Vet noen velger stiv gaffel foran også, men det syns jeg personlig er litt sprøtt. Spesielt fra Konnerud/sif-hytta og ned, der går det fort nedover på flytsti - så absolutt å anbefale demper foran.

På dekkfronten er det jo mange forskjellige meninger og også veldig avhengig av forholdene. Men hvis tørt holder det i massevis med Raceking SS eller RS. Hvis det er vått så vil vel noen gå for litt grovere skyts, men jeg tror faktisk mange fortsatt velger lettrullende dekk, da det er lange grusstrekk, og spesielt den syke oppoverbakken til å begynne med.

Jeg sykler 26 hardtail med Raceking RS, men er det ett ritt jeg skulle ønske jeg hadde 29 tommer, så hadde det vært dette. En del steder i stipartiene med litt større steiner og sporvalg er veldig viktig.

Tips: Ikke brenn kruttet i bakkene i starten, når du omsider kommer på toppen og du tror du er ferdig med bakkene, så fortsetter det igjen oppover på sti.

Utrolig morsomt ritt, men en røff start ! Gled deg ! :)