Du er her

Spise og drikke under DSSP

Espen Narums bilde
Forum: 

Det er som kjent viktig å få i seg tilstrekkelig med mat og drikke på turen fra Trondheim til Oslo.

Det ville vært interessant å få vite hva proffene på Expressen og Rye 15 spiser og drikker på turen samt hvor ofte de spiser og drikker. Håper dette er info som noen kan dele med oss andre.

 

Selv prøver jeg å drikke hvert 20. min og spise hver halve time så lenge jeg klarer, det blir som kjent vanskeligere og vanskeligere (men viktigere og viktigere) å få i seg næring etter som timene går.

 

EspenN

Rye 16

Kenneth Antonsens bilde

Hei Espen,

Vel proff er vel ikke riktig betegnelse.  Men jeg tenke jeg kunne svare basert på egen erfaring , da jeg husker godt hvor mye jeg selv grublet på dette.

Det å få i seg mat i et ritt er krevende. De korte rittene er så harde at man nesten ikke får ned maten. Mjøsa og Styrkeprøven er en helt annen ting. Kroppen går tom, og man må fylle på.

Dette innlegget er kun basert på hva jeg selv liker å spise på Styrkeprøven og under de 540km fra Trondheim til Oslo og er ikke representativt til hva lagene gjør, kun personlig erfaring, (kostholdsråd taes i annen tråd : )

Til Dombås:

For min del, forsøker jeg å spise en av brødskivene jeg har smurt, samt en banan  før  jeg har kommet til fjellet.  Opp bakken spiser jeg en bar og drikker en medbragt Colaboks.

Nedover dalen, starter jeg å spise rett etter nedkjøringen ( det er jo ikke lurt å spise i den farten vi har ned fra fjellet), da går den andre brødskiven og jevnt og trutt til Lillehammer, har jeg gjerne spist en lefse eller tre, en iskaffe om den er tilgjengelig, en bar, en snickers og det er også veldig godt med noe salt snacks/nøtter. I denne fasen fokuserer jeg veldig på å stappe innpå så mye som mulig. Det går egentlig ganske raskt til Lillehammer : )  Det er etter Lillehammer man får kjenne om man har spis nok!, da er det jo tross alt ganske langt igjen.

Langs mjøsa/minnesund starter jeg å ta gel. Derfra og inn går det stort sett i dette. Da er man jo tross alt nesten hjemme. Får også en veldig mental opptur etter Minnesund, man sykler i veldig kjent terreng, og før man vet ordet av det er man på Gardermoen, og der oppe har vi jo syklet ganske mange ganger alle i et Rye lag.

Hva gjelder å spise etter tidsskjema er jeg ikke spesielt opptatt av at jeg må spise etter så å så mange minutter. Det går mer på autopilot. Man må ha mat.

Noe som fungere godt for meg, og som man kanskje ser et mønster av, er at jeg forsøker å variere og at jeg forsøker å få ned "tung" spiselig mat tidligere.  Mot slutten har jeg ofte ikke en spesiell matlyst,  men klarer å få ned en Snickers og lefser. Ett annet tips, hva gjelder smøring av Baguett eller Brødskiver. Bruk rikelig med smør, gjerne også majones sammen med pålegget. Det gir litt smak og gjør gjerne brødet litt mykere etter noen timer i lommen, da går den lettere ned.

Generelle tips som alle vet : Ikke bruk styrkeprøve til å prøve noe nytt. Hold deg til det du har pleid å spise, men ikke være helt hysterisk, ei lefse, en Sjokolade etter eget ønske, en Cola tåler man stort sett. Spiser man noe man liker er det lettere å få ned også.

 Hva gjelder drikke, så gjør jeg det jevnlig. Kanskje 1 flaske på 1time og 15/20 min.

Velbekomme, og lykke til.

Kenneth Rye 15

Jeg er ingen stor ekspert på området, og langt unna en proff. Men jeg var blant annet sykkelanger for XP i 2009, og vet litt om hva som går med. Summa summarum er vel at det ikke finnes noen fasit. Alle drikker sportsdrikk, nesten alle drikker Litago, mange drikker Nutridrink. Noen spiser brødskiver, noen spiser vestlandslefse, mange spiser barer og gel. En syklist spiste bare gel på hele turen... Det viktigste er å spise, og da må det være noe som man vet at man klarer å spise uansett hvor sliten og kvalm man er.

Espen Narums bilde

Takk for info, selv har jeg de siste årene begynt å spise mer og mer havregrøt iblandet sukker, kanel og gel i tillegg til vestlandslefse. Brød blir for tørt for meg, men det er jo som dere sier, det finnes ingen fasit og det er individuelt hva man putter i seg.

 

Benytter anledningen til å ønske alle god tur, måtte vind og værgudene være med oss!

 

EspenN

EspenN

Espen Knutsens bilde

Nutridrink med sjokoladesmak har blitt min store favoritt. Under Mjøsa Rundt så drakk jeg 1 stk. hver 1-1,5 time, i tillegg til ett par barer og 1 sjokolade. Jeg gikk aldri tom eller fikk noen som helst problemer med magen. I flaskene hadde jeg litt forskjellig energidrikke i lettere blanding. Jeg tørr påstå at jeg fint kunne klart meg på Nutridrink alene, sammen med energidrikke i flaskene. Nutridrink med sjokolade smaker faktisk forbløffende godt, og det går rett ned selv om det ikke er kaldt.