Du er her

Expresslagets Tønsbergsamling 2013

Christer Andreas Braathens bilde

Tradisjonen tro vendte Expresslaget nesen sørover til den årlige Treningssamlingen i Tønsberg. Mye god trening og en aldri så liten fotosession stod på programmet.

På fredag morgen startet turen fra Middelalderparken. Omtrent 40 XP-ryttere møtte opp i strålende sol for å ta fatt på den første transportetappen Oslo-Moss. Turen gikk på kjente veier forbi Hvervenbukta og via Son ned til Østfoldbyen.

Herfra tok vi fergen over til Horten. Det ble kjørt rolig frem til Åsgårdstrand hvor vi delte oss inn i 3 grupper som kjørte tempodrag. Deretter kjørte vi til Velotel for å finne sengeplasser og innta lunsj. Etter noen times hvile kjørte vi ut til dagens 2. økt på den kjente tempostrekningen Bispevegen, hvor det ble terpet teknisk rullekjøring.

På lørdag hadde nyheten om at Rye sitt førstelag på Trondheim-Oslo hadde lagt treningssamlingen til Tønsberg nådd Procycling sin redaksjon. Redaktøren tok dermed turen for å ta bilder av oss. Følg med i neste utgave av Procycling!

Men hovedformålet med en treningsamling er nettopp trening. På Lørdag stod derfor også to økter på planen. Først la vi ut på en langtur via Larvik og opp Lågendalen, mens vi på andre økt kjørte makstråkk i bakken opp Åsgårdstrand. Lørdagskvelden ble brukt til å spise en god middag på Velotel og å avholde et lagmøte. Noen av Expresslagets ryttere var så fornøyde med lagets rullekjøring at alle ble påspandert en Krone-is.

På søndag var kun en økt planlagt: Tønsberg-Oslo med innlagt 6x8 minutters rulledrag i mindre grupper mellom Tønsberg og Drammen pluss bonusdrag opp Lierbakken. For noen av lagene ble strekningen mellom Tønsberg og Drammen for kort for å fullføre alle dragene, slik at man måtte snu og kjøre litt tilbake for å på nok vei før man nådde Drammen. Kanskje ikke rart når man kjører tempodrag med snitthastigheter over 50 km/h.

Litt tidligere enn planlagt ankom vi fornøyde Middelalderparken  kl 14 på søndag ettermiddag etter nesten 500km på sykkelsete i løpet av en helg. En herlig helg med mye god og viktig trening som er oppsummert i følgende film som er publisert på Youtube: http://youtu.be/lquOPXgTwc0

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese